Kan man få tilskud til at gå til psykolog?

Kan man få tilskud til at gå til psykolog?
SPONSERET AF HEALPER.DK |

ANNONCE fra healper.dk

Der er mange danskere, der gerne vil gå til psykolog, men ikke alle gør alvor af det. Det kan der være mange årsager til, men for mange handler det om økonomien. Det er nemlig ikke altid, at det er billigt at gå til psykolog flere gange om måneden.

Derfor er der også mange, der ønsker at vide, om det er muligt at få tilskud til at gå til psykolog. Mange tror, at det ikke kan lade sig gøre, men det kan det faktisk. Dog er det ikke alle, der har mulighed for at få tilskud til at gå i terapi.

Du skal have en henvisning fra lægen
Hvis du vil have tilskud til at gå til psykolog, er det et krav, at du har fået en henvisning fra din læge. Hvis du har fået det, så kan du få tilskud til at starte i behandling hos en psykolog med ydernummer. Tilskuddet ydes via den offentlige sygesikring.

I og med, at der skal være tale om en psykolog med ydernummer, er der ikke frit valg i forhold til valget af din psykolog. Hvis du vil have lov til at vælge helt selv, er det ikke sikkert, at du kan få tilskud, hvilket du skal være opmærksom på.

Hvad er en psykolog med ydernummer?
Det er ikke alle, der ved, hvad en psykolog med ydernummer er. Det er dog blot en psykolog, der af Danske Regioner er blevet godkendt til at kunne yde behandling for den offentlige sektor. Derfor er det også muligt at få tilskud til behandlingen hos en sådan psykolog.

Der stilles en del krav til psykologer med ydernumre, hvorfor det ikke er alle, der kan blive dette. Blandt andet er det et krav, at de er autoriserede. Hertil stilles der også krav om, at de har en god mængde erfaring, inden de kan blive godkendt til dette.

En psykolog er stort set altid pengene værd
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke er alle, der føler, at de har råd til at gå til psykolog. Her er det dog værd at tilføje, at det i langt de fleste tilfælde er pengene værd, hvorfor man ikke bør tøve med at gøre det.

Har du fået en henvisning fra din læge, bliver det naturligvis billigere, da du kan få tilskud til din behandling hos en psykolog med ydernummer. Derfor er det værd at forsøge at få en henvisning fra din læge først.