Hvad kan jordvarme som andre varmemuligheder ikke kan?

Hvad kan jordvarme som andre varmemuligheder ikke kan?
SPONSORERET AF VOLUNDVT.DK |

ANNONCE fra volundvt.dk

Det kan måske være svært at vælge, hvilket system der skal stå for opvarmning af boligen samt brugsvandet, såfremt du er i den position hvor du kan vælge dette. Derfor er der her et lille overblik over et af dine potentielle muligheder for din nuværende eller fremtidige bolig, som måske kan være til hjælp for dig, der skal vælge.

Varmen fra jorden
Jorden omkring os optager en del af den varme som solen afgiver i løbet af en dag. Den sidder da i jordlagene omkring overfladen, hvor den som udgangspunkt ikke har et praktisk formål andet end måske at indgå i jordens økosystem. Det er denne varme som jordvarme udnytter og omdanner til varme i boligen eller i brugsvandet. På den måde benyttes der ikke fossile brændstoffer til at omdannelsen af denne varme. Denne form for opvarmning kræver dog også, at din grund, og den jord du har til rådighed, er stor nok til at akkumulere nok overfladeareal og jordlagringsplads til at imødekomme den kapacitet det kræver at opvarme hele din bolig og dit forbrug af brugsvand. Dette kan altså måske forekomme som en ulempe for nogle husholdninger og måske endda et krav der ikke kan imødekommes, hvorfor et eventuelt ønske om dette varmesystem ikke kan realiseres. For at undersøge om dine omstændigheder kan opfylde dette krav kan du eventuelt søge konsultation og vejledning ved en udbyder af jordvarme varmepumpe.

Det økonomiske aspekt
Da en jordvarmepumpe ikke benytter sig af fossile ressourcer, er der ikke nogen udgifter i forbindelse med rekvirering eller brug af gas eller lignende afbrændingsressourcer. På den måde kan der måske være en økonomisk gevinst i at installere jordvarme som varmekilde til din bolig. Derudover er denne type varme også relativt klimavenlig sat til sammenligning med afbrænding af fossile ressourcer, der vil have et konstant klimaaftryk i forhold til udledning af drivhusgasser samt ressourcebrug.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?