Forelsket i Bornholm

Forelsket i Bornholm
SPONSORERET AF DAT

ANNONCE FRA DAT

Micki Cheng fløj for første gang med flyselskabet DAT til Bornholm i april ’21 på en arbejdsrejse og faldt pladask for øen. Den charmerende ”kagemand”, som hele nationen lærte at kende i Den Store Bagedyst, tog igen til Bornholm med sin kæreste allerede en måned efter, og nu kan parret ikke holde sig væk.

”At rejse er at leve...” Sådan skrev eventyrforfatteren H.C. Andersen engang i ’Mit livs eventyr’, og det er blevet et udtryk, mange danskere har taget til hjerte. Heldigvis er det ikke altid nødvendigt at rejse helt til udlandet for at få et revitaliserende natur- og kulturfix. Det opdagede Micki Cheng sidste år, da han for første gang tog DAT-flyveren fra Aalborg til Rønne.

I samarbejde med DAT tog Micki Cheng en tur til Bornholm for at skyde en YouTube-video med rejseinspiration til ét døgn på øen. Turen var så vellykket, at han vendte tilbage allerede måneden efter med sin kæreste.

– Selvom øen er lille, så er 24 timer slet ikke nok. Jeg blev helt forelsket! På Bornholm ser du noget andet end i resten af Danmark. Det er som at komme til et nyt land – næsten. Og den følelse bliver understreget, når man flyver, fortæller Micki Cheng, der bor en time væk fra Aalborg Lufthavn.

– Som jyllandsbaseret er jeg vant til køre i helt op til fire timer til forskellige tv-jobs og events, og fordi jeg er typen, der godt kan lide at udnytte min tid bedst muligt, sørger jeg bare for at booke en masse telefonmøder til køreturene, hvilket fungerer fint. Dog ville det tage mig syv eller otte timer, hvis jeg rejste med færgen til Bornholm, så det vil jeg helst undgå. Med flyet tager det kun en time og et kvarter – det er simpelthen for sindssygt. Helt vildt fedt!

– Der er altså også et eller andet med mig og fly. Nogle mennesker slapper først af, når de er ankommet og har ligget ved poolen i timevis. Jeg bliver helt glad i kroppen, når jeg får at vide, at jeg skal spænde sikkerhedsselen, være opmærksom på nærmeste nødudgang og slukke mobiltelefonen ved start og landing. Så ved jeg, at jeg roligt kan læne jeg mig tilbage og få en kop kaffe – jeg føler allerede, at jeg er på ferie!

Helt oppe i skyerne
Udover at være helt oppe i skyerne (bogstaveligt talt) over flyrejsen, har Micki Cheng oplevet mange andre opture, der har gjort øen til en ny favoritdestination.

– Jeg bor i Randers, og vi har en skøn natur med flotte åløb, men Bornholm har et freaking vandfald. Og klipper! Bare sådan noget som at køre langs med kysten fra Allinge til Gudhjem, mens man ser solen ramme det blå hav – det er fuldstændig magisk.

– Størrelsen er også tilpas. Jeg er jo delvist opvokset i Esbjerg, så jeg er kommet meget på Fanø, og dér får du altså hurtigt økuller. På Bornholm har hvert sted sin egen unikke charme.

Har du haft særligt gode kageoplevelser på øen?

– Fru Petersens Café i Østermarie. Det var kæmpestort! Jeg opdagede endda, at der var en rocky road med Dumle og mandler på menuen – en opskrift, som jeg lavede til ’Det magiske juleværksted’ på DR1 sidste år – luksuskonfekt! Ejeren var så sød. Hun fortalte mig, at hun synes, det er den bedste version, hun nogensinde har smagt.

Hvad er planen for din næste tur til Bornholm?

– Det bliver en forårsferie sammen med kæresten. Vi er enige om, at vi gerne vil opleve Bornholm på alle årstider, og vi tager afsted igen her i starten af maj, når jeg har afleveret manuskriptet til min næste kogebog, for det skal da fejres!

Er der noget særligt, I gerne vil opleve?

– Øh, ja. Ha-ha. Jeg vil godt indrømme, at jeg har et udfyldt Excel-ark klar, og vi skal bl.a. besøge nogle af de mange gode spisesteder. Jeg er tidligere rejseleder og har været guide i et par år i Grækenland, så når jeg er ude at rejse, kan jeg ikke lade være at tage min blå guidemappe med, som er proppet med alle mulige informationer.

– Min mands søster har fire børn, og den familie elsker at rejse med mig, for det eneste, de skal gøre, er at overføre penge og at møde op i lufthavnen. Så står jeg for resten, forklarer Micki og understreger med en drilsk undertone, at der er endnu en vigtig årsag til hans kærlighed til solskinsøen: – Bornholmerne er bare dejlige, og de fleste taler heldigvis dansk!

 

Kære bornholmere

Den 3. maj 2022 fejrer DAT/Bornholmerflyet 10 års flyvning til og fra Bornholm.

Indtil da kommer vi til at dele forskellige historier fra det sidste årti i Bornholms Tidende.

Vi vil gerne invitere alle til kaffe og kage i Rønne Lufthavn den 3. maj 2022 fra kl. 10.00-15.00.

Med venlig hilsen

Jesper Rungholm