Flere lånemuligheder for bornholmske iværksættere

SPONSORERET AF LOANSCOUTER.COM

Flere lånemuligheder for bornholmske iværksættere

ANNONCE FRA loanscouter.com

Som mange har opdaget, er Bornholm inde i en rivende udvikling, som blev grundlagt med det efterhånden særdeles populære folkemøde. Antallet af iværksættere på øen er derfor også steget, og mange drømmer om at starte forretning og få en del af kagen. Her ser vi på overvejelser, der kan være værd at gøre sig, inden man eventuelt springer ud i det og bliver iværksætter.

Folkemødet tiltrækker hvert år flere og flere gæster, der både skal overnatte, spise og opleve turistattraktioner, når de nu alligevel har taget turen hertil, og man ser derfor både landevejskroer, bed & breakfast, caféer og restauranter samt værksteder og gallerier skyde op over hele øen.

Lån i banken eller på nettet?
Når man vil starte op som iværksætter, skal der startkapital til, for man skal ikke regne med at kunne tjene penge fra første dag. Nogle iværksætter vælger at låne penge til at komme i gang med deres virksomhed. Nogle vælger at låne banken eller tage et af de mange slags online lån med NemID, der findes i dag. Der kan være fordele og ulemper ved begge del, alt efter hvor mange penge, man vil låne, og hvad man specifik skal bruge dem til. 

Hvis man kan få lov at låne i banken, kan det i nogle tilfælde bedre betale sig, men i og med at bankerne efter finanskrisen er blevet særdeles tilbageholdende med at låne penge ud, er det for mange ikke en mulighed. Da kan man overveje, om man vil springe ud i et kviklån, som ganske vist kan være endog meget dyrt, men som man til gengæld kan have i hænderne i løbet af meget kort tid og til hvilke der ikke stilles de samme krav som i banken.

Sammenlign og få det bedste lån
Hvis man beslutter sig for at optage et lån, kan der være penge at spare ved at sammenligne de forskellige lånemuligheder, man har, og undersøge de forskellige faktorer, der adskiller de enkelte lån. På den måde øger man sin chance for at få det bedste af de lån, man har mulighed for. Faktorer som rentesats, årlige omkostninger, tilbagebetalingsfrist osv. er nogle af de ting, man bør notere sig. For at danne sig et overblik over, hvad et sådant lån egentlig koster at optage, kan man se på det samlede tilbagebetalingsbeløb, der klart og tydeligt viser, hvor mange penge, der skal betales tilbage. 

Hvad er mulighederne?
Som det gælder i mange af livets forhold, kan man også, når man ønsker at starte virksomhed og har brug for kapital, overveje hvad ens muligheder er. De senere år har også crowdfunding og crowdlending vundet frem her i Danmark, og måske kan det være en mulighed. Ved crowdfunding donerer private borgere beløb til projektet mod f.eks. at få et eksemplar af produktet eller en god rabat. Ved crowdlending udlåner private borgere gennem en platform, der kontrolleres af Finanstilsynet, penge til virksomheder mod renter.

Således er der altså flere muligheder for at låne penge i dag, og det er godt nyt for ikke kun de bornholmske iværksættere, men driftige forretningsmænd og -kvinder over hele landet, uanset om det drejer sig om opstart af et mikrobryggeri, en havtornplantage eller en bed & breakfast.Flere nyheder