Få et overblik over din økonomi
SPONSORERET AF FINDBANK.DK • GRATIS

Få et overblik over din økonomi

ANNONCE:

Har du et solidt overblik over din økonomi? Det er ikke alle der kan svare ja til det, de fleste vil nok i virkeligheden sige nej. I virkeligheden kræver det ikke specielt meget af dig. Der er mange gode grunde til, at du bør danne dig et overblik over din økonomi. Hvis du gerne vil investere i en lejlighed eller en bolig og muligvis låne penge til at finansiere købet, så vil bankerne gerne se et komplet overblik over din økonomi. Med et budgetskema kan du skabe et systematisk overblik over din økonomi, hvor du også selv kan se dit forbrug og dit rådighedsbeløb sort på hvidt. 

Budgetskema

Hvorfor skal du lave et budgetskema? Det kan være en utrolig god idé, at have et komplet overblik over din privatøkonomi, så du har bedst chance for at forhandle med bankerne. Hvis du er i gang med at spare op til et større køb af eksempelvis en bil eller andelsbolig, kan du på den måde også få en idé om, hvor meget du skal lægge til side hver måned. Det behøves ikke at være besværligt at danne et overblik over din privatøkonomi. Excel er et smart værktøj, idét du kan regne og danne et klart billede af, hvor mange penge du betaler og har til rådighed hver måned, i programmet. Det er dog ikke alle, som har kompetencer til at mestre excel. Det kan derfor være smart, at finde et gratis budgetskema på nettet, som du derefter kan plotte ind i excel. Du kan blandt andet indtaste dine indtægter, så du ved hvor mange penge du har til rådighed om måneden, og derefter indtaste dine udgifter som: bolig, transport og øvrige faste udgifter. 

Brug pengene fornuftigt

Hvis du gerne vil bruge dine penge fornuftigt, hvilket alle burde, er det en rigtig god idé at lægge budgetter. Du kan nemt komme til at bruge unødvendige penge, hvis du ikke har en klar idé om, hvor meget du bør bruge på dine faste udgifter om måneden. Hvis du har et fast madbudget, så ved du præcis hvor mange penge, du eksempelvis kan bruge på mad om måneden. Derudover kan det være smart at handle efter en madplan, så du ikke kommer til at overfylde din kurv, med unødvendige sager. Der er altså mange små ting du kan gøre, som i sidste ende vil have stor betydning for din økonomi, og dermed også dine muligheder for at forhandle med banken. Det gælder om at bruge pengene fornuftigt.Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.