Det skal du vide, når du flytter til Bornholm

Det skal du vide, når du flytter til Bornholm
|

ANNONCE fra handyhand.dk

Der er gode grunde til, at mange vælger at flytte til solskinsøen. For det første er boligerne billigere end mange andre steder, så er naturen er noget af det smukkeste, man kan finde, og livet er bare lidt roligere end i storbyen. Men livet er anderledes end på fastlandet på både godt og ondt, og derfor skal man være klar over visse ting, inden man rykker teltpælene op.

Tingene bliver anderledes

Hvis du for eksempel kommer fra en større by og flytter til en mindre by på Bornholm, skal du nok vænne dig til, at tingene foregår på en anderledes måde. Der er måske ikke de bedste muligheder for offentlig transport, når man bor langt væk fra centrum. Måske skal man vænne sig til, at man ikke kan få hentet affald så ofte som før og selv bliver nødt til at bestille afhentning af haveaffald. Man bor trods alt også på en ø, og derfor tager man måske ikke altid lige en smuttur til København. Men kan man finde sig i de ting, bliver livet på Bornholm det hele værd.

Find et flyttefirma

Når man skal flytte til en ø, skal man have særligt styr på koordineringen. Dermed sikrer du, at du ikke skal tage færgen frem og tilbage for mange gange. Derfor kan det være en god idé at finde et flyttefirma, som kan hjælpe med at gøre processen så gnidningsfri som mulig. Hvis du har mange ejendele, kan du også have brug for et lagerrum, hvor du kan opbevare dine ting i løbet af flytningen.

Arbejde, uddannelse og børn

Mange bornholmske virksomheder søger arbejdskraft, fordi de har oplevet stor fremgang de seneste år. Så selv om der måske er færre jobs på øen end på fastlandet, er der gode muligheder for at finde jobs. Har du børn, findes der både folkeskoler og videreuddannelser, så I kan blive boende på Bornholm uden at skulle pendle til byerne.

Hvis man er bekymret for nogle af de ting, findes der tilflytterkonsulenter, der kan hjælpe med både de store og små spørgsmål, som en flytning til Bornholm medfølger.

Nyd øen

Når først man er faldet på plads på Bornholm, er det svært at komme væk igen. Med naturperler så langt øjet rækker, er solskinsøen et godt sted at bruge resten af sine dage. Samtidig er Bornholm ikke længere væk, end at man kan tage fly eller færge til fastlandet, så der er mulighed for at tage på udflugt til for eksempel København.