Advokathjælp: Der er mange penge at spare, hvis du undersøger markedet

Advokathjælp: Der er mange penge at spare, hvis du undersøger markedet
NEMADVOKAT.DK |
Sørg for at undersøge markedet grundigt, før du vælger den advokat, der skal hjælpe dig med at ordne dødsboet eller gennemgå købsaftalen, når du køber bolig.

Der er mange om buddet, når du skal finde den advokat, der skal hjælpe dig med at gøre dødsboet op, gennemgå købsaftalen for dit hus eller en hvilken som helst anden advokatydelse. Samtidig er det de færreste advokater, der på deres hjemmeside skilter med deres priser. Derfor bliver du i de fleste tilfælde nødt til at kontakte forskellige advokater, når du skal sammenligne priser.

Af samme grund kan det være vanskeligt at navigere i, hvordan du finder den billigste advokat, der samtidig kan opfylde dine krav. Herunder får du indsigt i, hvad du skal være opmærksom på, når du skal spare penge på advokathjælp.

Det handler om, hvad du har behov for

Når du skal finde en advokat, kan det være en god idé at spørge dig selv om, hvad du har behov for. Selvom opgaven er det samme hos én advokat, kan der være flere tusinde kroner at spare, hvis du vælger en anden. Det hele handler om, hvor god du er til at undersøge markedet, og hvilke kriterier, du ønsker, skal være opfyldt.

I mange tilfælde kan du eksempelvis nøjes med en online advokat, som kan hjælpe dig med jura indenfor bolig, selskabsret, varemærker og mange andre områder. Det kan du læse mere om hos NEMADVOKAT. Ved at vælge en online-tjeneste frem for et fysisk advokatkontor kan du i langt de fleste tilfælde spare flere tusinde kroner på advokatydelser.

Brug en sammenligningstjeneste

Prisen for den samme advokatydelse varierer, afhængigt af hvilken advokat du vælger. Det handler derfor om at indhente tilbud fra flere forskellige advokater, så du kan sammenligne pris og kvalitet, før du vælger.

Der findes flere forskellige tjenester, der gør det muligt at indhente tre tilbud fra forskellige advokatkontorer. Det er ganske uforpligtende, og du kan takke nej til tilbuddene, hvis ikke der er nogle, der matcher dine forventninger eller behov.

Sund konkurrence

Selvom prisportaler og online-tjenester betyder, at priserne bliver presset i bund på forskellige advokatydelser, betyder det ikke, at der er priskrig på markedet. I stedet er det sund konkurrence, der gør det muligt at få advokathjælp uden at skulle betale en formue for det.

Der er forskel på ydelserne fra advokat til advokat, og det bør også afspejle sig i prisen. Erfaring og kompetenceniveau er afgørende for prissættelsen, ligesom dét, udelukkende at tilbyde sin service via nettet, er med til at presse prisen i bund.

Hvis du er i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge, eller har du mere avancerede krav, kan det være en god idé at følge din mavefornemmelse eller kontakte en advokat, du har fået anbefalet.

Har du ikke forstand på jura, eller er det tale om mere avancerede ydelser, kan det i visse tilfælde føles trygt at sidde ansigt til ansigt med den advokat, der skal hjælpe dig.