Wermelin og Juel-Jensen: Ikke flere penge på vej

NOTITS | 8. SEP 2023 • 18:19
NOTITS
8. SEP 2023 • 18:19

Der er ikke flere penge på vej fra starten til Bornholms Regionskommune og resten af landets kommuner, selvom det for nylig stod klart, at statskassen bestemt ikke mangler penge.

Ifølge Danmarks Statistik havde staten i årets første tre måneder et overskud på 19,5 milliarder kroner og med de besparelser, der i disse dage bliver lagt op til rundt om i kommunerne, ville det være nærliggende at tro, at staten kunne give en tiltrængt saltvandsindsprøjtning. Men det er der ikke lagt op til, hvis man spørger de to bornholmske folketingsmedlemmer, Lea Wermelin (S) og Peter Juel-Jensen (V), skriver TV 2 Bornholm.

– Selvom dansk økonomi er bomstærk, og det er den, så har vi jo stadig det her problem med inflation, og det vil sige, at vi kan heller ikke poste en masse penge ud, fordi så er det, at priserne stigerne, og det rammer os alle sammen, siger Lea Wermelin til tv-stationen, hvilket Peter Juel-Jensen erklærer sig enig i.

I det netop indgåede budgetforlig på Bornholm, er der som bekendt besparelser for op omkring 100 millioner kroner, og udmeldingen fra folketingsmedlemmerne ærgrer derfor også borgmester Jacob Trøst (K).

"Jeg tror, det er tydeligt for alle, at kommunerne er pressede på økonomien og kæmper for at få enderne til at nå sammen - ikke mindst her på Bornholm. Jeg synes, regeringen bør prioritere kommunernes udfordringer i langt højere grad, end det vi ser i dag", skriver han i et skriftligt svar til TV 2 Bornholm.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?