Steen Colberg tilbage i Venstre

Steen Colberg tilbage i Venstre
Tilbage efter syv år: Tidligere viceborgmester Steen Colberg Jensen har meldt sig ind i Venstre igen. Foto: Jakob Marschner
NYHED | ABONNENT | 2. NOV 2023 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. NOV 2023 • 19:00

Efter næsten syv år uden medlemskort har tidligere viceborgmester Steen Colberg Jensen meldt sig ind i Venstre igen. Han ønsker dog fortsat ikke at være aktiv i politik og stiller ikke op ved næste valg.

Et prominent tidligere medlem var tilbage i folden, da 53 medlemmer af Venstre Bornholm onsdag aften valgte Frederik Tolstrup som Venstres spidskandidat ved kommunalvalget om to år.

Blandt de 53 var også Steen Colberg Jensen, der var leder af Venstre og viceborgmester i godt fem år fra starten af 2010 til marts 2015. Her forlod han kommunalbestyrelsen, fordi han ikke længere kunne finde tid til både politik og at drive sin virksomhed SCJ Byg.

Godt halvandet år senere meldte Steen Colberg Jensen sig så helt ud af Venstre i november 2016. I et brev til bestyrelsen for Venstre Bornholm forklarede Steen Colberg Jensen, at han var uenig med partiets linje i kommunalbestyrelsen, som han mente havde ført Venstre udenfor indflydelse.

Hvor Venstre under Steen Colberg Jensen havde arbejdet tæt sammen med daværende borgmester Winni Grosbøll og Socialdemokratiet, valgte Søren Schow som Colbergs afløser en anden politisk linje og en mere konfrontatorisk stil.

– Jeg var uenig i politikken, og jeg var uenig i den stil, som den politik blev fremført med, bekræfter Steen Colberg Jensen i dag, hvor han er tilbage som medlem af Venstre.

– Venstre har fået en gratis chance for en frisk start, siger han om situationen, der opstod i august, hvor Søren Schow og Heidi Burgedahl meldte sig ud af Venstre, blev løsgængere og efterlod Venstre helt udenfor kommunalbestyrelsen.

– Jeg deltager i generalforsamlingen i aften som helt almindeligt medlem. Jeg er her for at stemme på den kandidat, som jeg mener skal være Venstres spidskandidat, siger Steen Colberg Jensen.

– Jeg stiller ikke op til valg igen. Jeg gik ud af politik for at koncentere mig om mit firma, og det ønsker jeg fortsat at gøre.