SF: Frihold børnehuse for ansættelsesstop

NYHED | 8. FEB 2024 • 19:24
Jakob Marschner
Journalist
NYHED
8. FEB 2024 • 19:24

Det bekymrer SF på Bornholm, at kommunen har indført et ansættelsesstop, der betyder, at ledige stillinger ikke nødvendigvis kan besættes. Det har ifølge partiet allerede nu den konsekvens, at der er huller i normeringen på flere af kommunens dagtilbud. Undtag børnehusene for ansættelsesstoppet, melder SF derfor ud.

SF Bornholm er "dybt bekymret" over den situation, som ansættelsesstoppet i kommunen har bragt flere af øens børnehuse i. Derfor vil partiet holde daginstitutionerne fri fra at skulle leve op til stoppet for at ansætte

Der mangler pædagogisk personale til at levere et kvalificeret tilbud til de mindste bornholmere, melder SF torsdag ud i en pressemeddelelse.

"Det er for os at se forkert, at der ikke er etableret en grad af differentiering med det her ansættelsesstop", siger SF Bornholms formand, Andreas Grosbøll her.

"Der er jo en grund til, at vi i SF har insisteret på minimumsnormeringer i daginstitutionerne, der blev en realitet fra årsskiftet, men på Bornholm står vi så med ledige stillinger samtidig grundet et ansættelsesstop."

SF efterlyser sikkerhed for, at regionskommunen vil leve op til minimumsnormeringerne, som kommunen har fået penge af staten til at sikre.

SF kræver samtidig, at det ikke bare skal være "minimumsnormeringer på papiret". Børnene skal tværtimod mærke, at der er flere voksne omkring dem.

"Vi kæmper for, at minimumsnormeringer bliver gennemført på institutionsniveau, så det ikke er tilfældigheder eller andet, der afgør, om børn i alle institutioner får et pædagogisk relevant tilbud", siger Andreas Grosbøll.

"Og det er netop det, vi frygter: At det nu bliver mere eller mindre tilfældigt, hvilket tilbud man kan få rundt omkring på øens dagtilbud, fordi der er en ledig stilling et sted, som man så ikke får lov at besætte", siger han.

"Vores børn har krav på, at vi giver dem et kvalificeret pædagogisk tilbud. Det forudsætter, at man i kommunen tager stilling til, hvordan ansættelsesstoppet kan organiseres, så vores børn ikke skal holde for, og at vi samtidig har sikkerhed for, at vi på Bornholm overholder minimumsnormeringerne – helst på institutionsniveau”, siger Andreas Grosbøll.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT