Politikere reducerer tilskud til Folkemødet: 'Et forkert signal'

Politikere reducerer tilskud til Folkemødet: 'Et forkert signal'
Politikerne valgte at reducere mere i tilskuddet til Folkemødet end hvad der var lagt op til i spareforslaget. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 6. SEP 2023 • 11:04
NYHED | ABONNENT
6. SEP 2023 • 11:04

Budgetforligspartierne har valgt at reducere det årlige tilskud til Foreningen Folkemødet med 700.000 kroner. Et forkert signal, mener Folkemødets direktør.

Det får store konsekvenser, at politikerne bag forliget om næste års kommunebudget har valgt at reducere tilskuddet til Foreningen Folkemødet med 700.000 kroner årligt. Det vurderer foreningens direktør, Peter Christiansen.

– Vi er et lillebitte sekretariat, der driver et kæmpe stort projekt, og vi er i forvejen underbemandet. Så det ser jeg med på med rigtig stor alvor, og jeg synes, det er et forkert signal fra kommunen at nedprioriteret noget, der er så vigtigt for Bornholm, siger han og understreger, at der er tale om en markant nedskæring på det kommunale tilskud som i 2023 lyder på 1.729.000 kroner.

I sparekataloget på 119 millioner kroner, administrationen i regionskommunen havde lagt frem for politikerne til brug i forhandlingerne, havde man lagt op til en besparelse på blot 500.000 kroner. I kataloget skriver administrationen, at en sådan reduktion vil betyde en 'forringet indsats fra Foreningen Folkemødet' og prisstigninger for de organisationer, der gerne vil deltage. Endeligt vurderer administrationen også, at det forventligt vil betyde færre gæster, et mindre folkemøde og færre indtægter til kommunen i form af arealleje.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.