Politikere reducerer tilskud til Folkemødet: 'Et forkert signal'

Budgetforligspartierne har valgt at reducere det årlige tilskud til Foreningen Folkemødet med 700.000 kroner. Et forkert signal, mener Folkemødets direktør.
Det får store konsekvenser, at politikerne bag forliget om næste års kommunebudget har valgt at reducere tilskuddet til Foreningen Folkemødet med 700.000 kroner årligt. Det vurderer foreningens direktør, Peter Christiansen.
– Vi er et lillebitte sekretariat, der driver et kæmpe stort projekt, og vi er i forvejen underbemandet. Så det ser jeg med på med rigtig stor alvor, og jeg synes, det er et forkert signal fra kommunen at nedprioriteret noget, der er så vigtigt for Bornholm, siger han og understreger, at der er tale om en markant nedskæring på det kommunale tilskud som i 2023 lyder på 1.729.000 kroner.
I sparekataloget på 119 millioner kroner, administrationen i regionskommunen havde lagt frem for politikerne til brug i forhandlingerne, havde man lagt op til en besparelse på blot 500.000 kroner. I kataloget skriver administrationen, at en sådan reduktion vil betyde en 'forringet indsats fra Foreningen Folkemødet' og prisstigninger for de organisationer, der gerne vil deltage. Endeligt vurderer administrationen også, at det forventligt vil betyde færre gæster, et mindre folkemøde og færre indtægter til kommunen i form af arealleje.
Politikerne har altså valgt at spare mere, end der var lagt op til, og det er et signal, Peter Christiansen 'noterer' sig.
– Jeg ved ikke endnu, hvordan vi kommer rundt om det. Vi vil jo rigtig gerne holde et folkemøde, men det kan være, vi må skære i nogle ting. Det må vi finde ud af, siger han.
Foreningen har blandt andet mulighed for at indskrænke Folkemødets område, da man betaler 'rigtig mange penge' i arealleje. En anden mulighed er, at der bliver sat færre telte op. Onsdag eftermiddag holder bestyrelsen et ordinært møde, hvor besparelsen - og de afledte konsekvenser - skal drøftes.
– Vi har heldigvis noget tid til at lave nogle gode planer, men jeg vil gerne understrege, at jeg synes, det er meget, meget alvorligt og et helt forkert signal fra kommunen at sende, siger Peter Christiansen.
Truer det Folkemødets eksistens?
– Nej, det kan man ikke sige. Der skal nok komme et folkemøde - det tror jeg bestemt. Men der er rigtig mange folkemøder ude i Danmark som er i vækst og som får gode kommunale tilskud og pleje, og det kan godt være, der er noget der, vi skal ind og kigge på i forhold til Bornholms Regionskommune - at de simpelthen skal forstå, at man ikke kan holde et folkemøde gratis.
Foreningen Folkemødet har et årligt budget på 30 millioner kroner.
Krydstogtskibe og forurening
NYT JOB
MEST LÆSTE
Psykisk sygdom – en usynlig kamp

En sijllavitta
‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration