Peter Juel: Det handler om reaktionstid

Peter Juel: Det handler om reaktionstid
Folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V) er af flere grunde glad for, at Forsvaret har besluttet at udstationere kampfly på Bornholm. Foto: Jacob Jepsen
INTERVIEW | ABONNENT | 8. FEB 2022 • 11:18
Henrik Nielsen
Journalist
INTERVIEW | ABONNENT
8. FEB 2022 • 11:18

Ifølge Peter-Juel Jensen (V) er der flere grunde til, at det er en god idé at udstationere F-16-fly på Bornholm.


Folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V) synes, det er positivt, at Forsvaret har besluttet at sende to F-16-fly til Bornholm som led i et skærpet beredskab, så Danmark styrker sin evne til at støtte NATO’s afskrækkelse.

Forligskredsen blev her til morgen orienteret af forsvarschefen, og på den baggrund fortæller Peter Juel-Jensen, at det ikke handler om, at Bornholm er mere udsat end andre dele af landet eller om at signalere Bornholms tilknytning til Danmark.

– Det handler simpelthen om reaktionstid i forhold til der, hvor vi har et udvidet ansvar i øjeblikket, det vil sige Baltikum. Vi har et par F-16-fly udstationeret i Baltikum, så det handler simpelthen om, at vi vil prøve at forbedre reaktionstiden, hvis og såfremt det værst tænkelige skulle ske, siger han til Tidende.

Lige lovligt langt

Forsvarschefen så det ifølge Peter Juel-Jensen som en oplagt mulighed at placere to kampfly på Bornholm.

– Det gør han selvfølgelig, fordi det også skal hænge sammen for ham. I øjeblikket har han et par F-16-fly udstationeret i Baltikum, og der er ved at være lige lovligt langt til back-up, siger venstremanden.

For egen regning er Peter Juel-Jensen glad for, at man både kan forkorte en rektionstid og samtidig give noget betryggelse til bornholmerne.

– Det er min udlægning af det, og det er jeg selvfølgelig glad for. Man kan også sende det signal til svenskerne, at vi fra dansk side også tager det her meget, meget alvorligt, og det synes jeg for egen regning er meget vigtigt. Så jeg synes faktisk, at der er tale om et Kinder-æg her.

 


Uvist om det får betydning på kasernen

Efter anbefaling fra Forsvarskommandoen vil Forsvaret skærpe beredskabet for den danske kampbataljon, som er tilmeldt Natos beredskab, fra 30 til en-fem dage. Bataljonen vil blive samlet i Slagelse, og nødvendige lagre vil blive opbygget.

Tidende har på den baggrund spurgt Gardehusarregimentet, om nogen af regimentets soldater på Almegårds Kaserne på Bornholm skal rykke til Slagelse i den forbindelse.

"Vi kan desværre ikke melde noget ud om, hvad den skærpede reaktionstid betyder for soldaterne på Bornholm", lyder svaret fra regimentets presseafdeling.



FÅ ABONNEMENT