Endelig kan Peter Kanin steges hel, men det vil jeg ikke anbefale, for når køllerne er færdige, så er ryggen så tør som en tvebak.
“Men hvor kan man få fat på kaniner henne?” Er da så nok mange der spørger om. Det er et udmærket spørgsmål. Jeg har sammen med en driftig dame, der hedder Thea – der har opdrættet kaniner i flere år, fået lov at være med til slagtningen af den kanin, som I ser på billederne. Det er nok ikke alle, der har lyst til at være med til den slags, men hvis man skal være lidt hård, så kan man godt sige; at hvis man vil spise kød, så må man også selv kunne tage livet af dyret.
Det foregår på den måde, at Stampe får et slag i nakken og bliver herefter flået. Til sidst tages indvoldene ud af dyret. Det er samme fremgangsmåde med de fleste slagtedyr.
Thea fortalte mig, at det ikke er så svært at holde kaniner selv, man skal bare være omhyggelig med at passe dem. De skal jo have det så godt som de overhovedet kan, mens de vokser op. Thea flytter deres bur rundt til frisk græs, hver gang de har græsset et område ned. Det er faktisk lidt som en gammeldags robotplæneklipper – tænk lige over det.
Sune Rasborg anbefaler kanin som CO2-venlig og lækker spise