Kommunaldirektør i et år: Skiftende flertal gør arbejdet vanskeligere

Kommunaldirektør i et år: Skiftende flertal gør arbejdet vanskeligere
Sine Sunesen tiltrådte stillingen som kommunaldirektør 1. november 2022. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 2. NOV 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
2. NOV 2023 • 05:30

At flere kommunalbestyrelsesmedlemmer i denne valgperiode har skiftet parti eller er blevet løsgængere påvirker ikke kommuneadministrationens arbejde isoleret set. Derimod giver det 'vanskeligere' arbejdsbetingelser at arbejde under skiftende politiske flertal, lyder det fra Sine Sunesen, der onsdag havde været ansat som kommunaldirektør i et år.

Det påvirker ikke den kommunale administrations arbejde, at kommunalbestyrelsesmedlemmer enten skifter parti eller bliver løsgængere - isoleret set. Derimod påvirker det administrationens arbejde, hvis der ikke er et 'nogenlunde stabilt politiske flertal' for kommunens hovedopgaver.

Det siger kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune, Sine Sunesen, efter Linda Kofoed Persson og Torben Kofod Ager har forladt Dansk Folkeparti for i stedet at blive medlem af Det Konservative Folkeparti. Siden kommunalvalget i 2021 har nu i alt seks kommunalbestyrelsemedlemmer forladt det parti eller den liste, de stillede op for.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at det politiske liv ikke er så stabilt i Bornholms Regionskommune som i andre kommuner. Men sådan er det - det er et vilkår, siger Sine Sunesen i et interview med Tidende.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Meget tæt på 5 kr./kWh alt inklusive for første gang i Eludsigtens historie. Generelt høje priser hele dagen. Vi skal på den anden siden af kl. 21, før ‘trykket’ letter en smule. Periodevis er Det Frie Valg (variabel timepris) højere end Det Enkle Valg (kvartalspris), men stadigvæk 0,32 kr./kWh billigere i gennemsnit over døgnet.

Bornholms energi og forsyning