Den mest vidtgående tilladelse er den, der er knyttet til ejendommen uden tidsbegrænsning og med mulighed for at skifte frit mellem anvendelse til fritids- og helårsbeboelse, og det er en version af denne, administrationen lægger op til. Dog med den tilføjelse, at hvis en boligejer har ændret boligen fra fleksbolig til helårsbolig og efterfølgende ønsker at gå tilbage til fleksbolig, så kræver det en ny tilladelse.
Det vil betyde, at ejeren får ret til at anvende ejendommen som fleksbolig under hele sit ejerskab. Det kan fremtidige udvidelser af kravet om helårsbeboelse og håndhævelse af bopælspligten ikke ændre på. Tilladelsen gælder også ved ejerskifte og arv. Som ejer kan man selv beslutte, at fleksboligtilladelsen bortfalder, hvis man ønsker at anvende ejendommen til helårsbeboelse.
Det vil ifølge administrationen fastholde kommunens langsigtede, planlægningsmæssige hensyn i begrænset omfang og samtidig give den enkelte fleksboligejer muligheden for selv at bestemme, om de vil fraskrive sig adgangen til at anvende deres ejendom til fritidsformål.
Ikke uden risiko
Fleksboligordningen blev indført for at imødegå en landsdækkende tendens, hvor mange ejendomme i landdistrikterne var ubeboede og ofte mangelfuldt vedligeholdte. Fra 2013 til og med 2022 er der givet tilladelse til at anvende cirka 430 boliger som fleksboliger. Derudover forventer kommunen, at der er et mørketal for helårsboliger, der i praksis anvendes som fritidsboliger.