Kim Christiansen får lov at bygge sommerhuse i følsom natur

Kim Christiansen får lov at bygge sommerhuse i følsom natur
NYHED | ABONNENT | 13. OKT 2022 • 21:07
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
13. OKT 2022 • 21:07

12 mod 11 igen. Og igen nye 12 mod nye 11. I endnu en ny konstallation i byrådssalen i Rønne.

Med det smallest mulige flertal får entreprenør Kim Christiansen fra Nordbornholms Byggeforretning nu lov til at opføre 11 nye sommerhuse i naturområdet Langbjerg ved Sandvig – et område, som kommunalbestyrelsen ellers tidligere har optaget som en del af Bornholms bidrag til Grønt Danmarkskort.

Sagen markerede samtidig første gang i 10 måneder, hvor kommunalbestyrelsens 12 medlemmer store blå flertal af Konservative, Dansk Folkeparti, Venstre, Bornholmerlisten og Kristendemokraterne kunne holde tropperne sammen og bruge det til at vinde en helt snæver afstemning over Socialdemokratiet og Enhedslistens i alt 11 mandater.

Socialdemokratiet talte meget varmt for at lade naturen være i fred og foreslå Kim Christiansen at finde et andet sted at bygge.

– Der er masser af sommerhusområder, der godt kunne bebygges. Men det her er vold mod naturen. Så vi synes, at man skal lade det område ligge, hvor det er, og så kan de bygge sommerhuse et andet sted, sagde gruppeformand Jonna Nielsen (S).

– Lad os holde os til den vedtagne naturpolitik, konkluderede Mikael Benzon (EL) efter et længere indlæg om den truede natur.

Mere stilfærdigt så Konservative og Bornholmerlisten på sagen. Området ved Langebjerg er for eksempel ikke mere uberørt natur, end at en vej passerer igennem det. Området er også kun optaget i Grønt Danmarkskort som en såkaldt korridor mellem to mere decideret beskyttelsesværsige naturområder.

– Det er et meget ømtåleligt område, men der ligger også sommerhuse rundt omkring, sagde gruppeformand Mark Palmquist (K).

– Det her område er i forvejen et sommerhusområde, konstaterede også gruppeformand Kirstine van Sabben (BL).

René Danielsson (DF) lignede en mand, der hyggede sig ved at sige "Tak for sidst" til Enhedslisten.

– Hvad er problemet? Man vil skabe noget boligudvikling, der vil falde smukt ind i den eksisterende natur. Det er endda et meget klimaagtigt byggeri, sagde han med blikket rettet mod Enhedslistens gruppe.