Grosbøll springer ud som SF'er

Grosbøll springer ud som SF'er
Andreas Grosbøll er blevet næstformand for SF Bornholm. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 12. MAJ 2022 • 10:38
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
12. MAJ 2022 • 10:38

Han har meldt sig ind og ud i flere omgange, men denne gang er Andreas Grosbøll tilbage i SF for at blive, siger han, nu også som næstformand.


Hidtil overset af pressen er tidligere borgmester-gemal Andreas Grosbøll blevet næstformand for SF Bornholm. Uddannelseslederen på Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole var i en årrække gift med tidligere borgmester Winni Grosbøll.

Andreas Grosbøll afviser ikke, at han senere kan beslutte også at stille op til kommunalbestyrelsen for SF. Det har han dog endnu ikke overvejet nærmere. I første omgang er han nu tilbage i det parti, som han har meldt sig ind og ud af adskillige gange. Denne gang for at blive i SF, siger han.

– Jeg har været lidt frem og tilbage, og jeg har været medlem af SF i mange omgange. Jeg meldte mig første gang ind i SF, da jeg var 16, fortæller Andreas Grosbøll.

– Når jeg så har været uenig med SF, har jeg meldt mig ud, men efter et stykke tid har jeg så tænkt, at jeg er SF'er. Jeg har vel meldt mig ind og ud 4-5 gange.

– Så ind imellem har jeg tænkt, at "Nu gider jeg ikke det her mere". Men jeg er grundlæggende enig med SF, og denne gang bliver jeg.

I en del af de år, hvor Andreas Grosbøll pendulerede ind og ud af SF, var han samtidig gift med Winni Grosbøll.

Gav det nogle diskussioner med Winni, at I tilhørte hvert sit parti i en del af tid, hvor I var gift?

– Jo jo da, men nu er Winni jo ikke den sorteste socialdemokrat. Men der er da en grund til, at jeg ikke er socialdemokrat. Jeg synes, at Socialdemokratiet har en lidt formynderisk tilgang, hvor SF sætter mennesket over systemet. Det synes jeg ikke altid, at Socialdemokratiet gør, siger Andreas Grosbøll.

Kunne du også finde på at stille op til kommunalbestyrelsen for SF?

– Det har jeg ikke lige tænkt over endnu. Men politik interesserer mig da, siger han.

Andreas Grosbøll har tidligere også været medlem af både Socialdemokratiet (sidst i 1990'erne) og Det Radikale Venstre (sidst i nullerne). I 2009 forlod han Radikale i protest mod, at partiet opstillede det senere medlem af kommunalbestyrelsen Bente Johansen, som Andreas Grosbøll ikke fandt "på noget tidspunkt har ytret radikale holdninger".