Folkemødeguide: Det skal du opleve lørdag

NYHED | ABONNENT | 18. JUN 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
18. JUN 2022 • 05:30

Folkemødet er i fuld gang, og Allinge er igen forvandlet til en festivalplads med events, fadøl, madboder, debatter og koncerter. Fra torsdag til søndag formiddag udfolder der sig op mod 2.500 forskellige events, og det kan være svært at danne sig et overblik. Tidende har derfor udvalgt en række events, som kan bruges som guide, hvis man mangler inspiration.

 

LØRDAG:

10.00-11.00: Bornholmske unge som rollemodeller omkring mental trivsel – J27, arrangeret af Det Sociale Netværk og Headspace Danmark

Hvad: Unge, lokale politikere og medlemmer af ungerådet skal tale om unges trivsel på Bornholm og om, hvordan man ved at bruge unge som rollemodeller kan lytte mere til unges egne oplevelser og klæde børn og unge på til at tale med hinanden om deres problemer.

Hvorfor: Der er over de seneste par år kommet ekstra meget fokus på mental sundhed, også blandt unge, og eventet fokuserer på Bornholm.

11.00-12.00: Hvorfor bruger rigtige mænd ikke solcreme? - K1, arrangeret af Danmarks Apotekerforening og Forum for Mænds Sundhed

Hvad: Mænd lever 4-5 år kortere end kvinder, er mere syge, men går mindre til læge og bruger mindre medicin. Hvorfor? Og hvad kan man gøre ved det?

Hvorfor: Har du svært ved at få din mand til at gå til lægen, når han er syg? Bliv klogere på forskellen mellem kønnene, når det kommer til sundhed og brug af sundhedssystemerne.

13.45-15.15: Spis dig syg og se hvad du tager med hjem fra ferien – J25, arrangeret af Statebs –Serum Institut

Hvad: Hvilke fødevarer giver bestemte sygdomme? Gæt kilden til et fødevareudbrud i rollen som sygdomsdetektiver og bliv klogere på væsentlige principper indenfor spredning af bakterier og sygdomme.

Hvorfor: En sjov måde at bringe sig selv i spil og blive klogere på sygdomme. Meget aktuelt oven på coronapandemien.

13.50-14.30: Interview med Rønne Havns direktør - H7, arrangeret af Danske Havne

Hvad: Interview med Lars Nordahl Lemvigh, ny direktør for Rønne Havn.

Hvorfor: Havnen er omdrejningspunkt for Bornholm som energiø og er også omdrejningspunkt i at gøre Bornholm til Østersøens grønne tankstation. Men hvordan ser fremtidens bornholmske storhavn ud?

14-16: Hvad betyder den grønne omstilling for Bornholm og energiøen i et bornholmsk perspektiv? - C33 og C34, begge events er arrangeret af Klima og Energiscenen

Hvad: Bornholm bliver sat i et klima-, energi- og sikkerhedspolitisk perspektiv, og der bliver zoomet ind på øens betydning internationalt og nationalt. Herefter bliver den planlagte energiø sat i fokus.

Hvorfor: Den planlagte energiø kommer til at producere enorme mængder strøm, men hvilken værdi og betydning vil det have for Bornholm? Hvordan skal den se ud, og vil den skabe nye jobs? Få svar på spørgsmål som disse.

16.30-17.00: Det politiske lykkehjul – A11, arrangeret af Bornholms Landbrug og Fødevarer

Hvad: Lea Wermelin og Peter Juel-Jensen dyster på deres viden om landbruget.

Hvorfor: To bornholmske folketingspolitikere kæmper i en traditionsrig og munter konkurrence i spørgsmål og debat om landbrugserhvervet på Bornholm.

18.00-18.30: Kom i fængsel med VR-briller – B12, arrangeret af Kriminalforsorgen

Hvad: Kom ind bag fængselsmurene med virtual reality briller.

Hvorfor: De færreste drømmer nok om at komme rigtigt i fængsel, men måske har du tænkt over, hvordan det er. Her kan du opleve et dansk fængsel indefra med virtual reality.

20.15-21.15: Underholdning ved satiregruppen Magt – A9, arrangeret af Højskolerne

Hvad: Musikalsk og nærværende underholdning med kreative tekster inspireret af revyhistoriens skarpeste penne og med den traditionelle danske humor i højsædet.

Hvorfor: Hvis du trænger til en pause fra politiske debatter, kan du slå dig ned i Højskolernes telt og nyde underholdning fra satiregruppen, der har turneret rundt i landet med flere anmelderroste forestillinger.

21.00-22.00: Koncert med Nabiha – C20, arrangeret af Foreningen Folkemødet

Hvad: Musikeren Nabiha slutter lørdagen af med koncert på Hovedscenen.

Hvorfor: Vi sagde godt nok, at vi ville undgå Hovedscenen, men når Nabiha lukker Hovedscenen for Folkemødet 2022, bliver det helt sikkert en fest.

21.00-22.00: Toga byder på et stykke højt belagt med John M – A38, arrangeret af Toga Vinstuen

Hvad: John Mogensen Tribute præsenterer Toga-teltets gæster for en række af mesterens klassikere.

Hvorfor: Et godt supplement, hvis man ikke orker festlighederne ved Hovedscenen, men hellere vil synge med på sangen om Erik Andersen eller de to mennesker på en strand.