Finske kampfly landede i lufthavnen

Finske kampfly landede i lufthavnen
Onsdag var to finske F-18 kampfly på besøg i Bornholms Lufthavn. Foto: Rune Dyrholm / Forsvaret
NOTITS | 5. SEP 2024 • 07:55
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
5. SEP 2024 • 07:55

Onsdag besøgte to finske F-18-kampfly Bornholm.

Onsdag landede to finske F-18-kampfly planmæssigt i Bornholms Lufthavn. Landingerne var en del af en træningsflyvning, der giver de finske piloter indsigt i de lokale forhold i og omkring lufthavnen, fortæller Forsvarskommandoen.

Besøget var et led i det øgede samarbejde mellem de nordiske lande på forsvarsområdet og gav de finske gæster nyttig viden om indflyvningen og parkeringsfaciliteter, hvis det for eksempel bliver aktuelt at bruge lufthavnen som alternativ landingsplads.

– Landingsbanen på Bornholm er lidt kortere end de fleste andre, og F-18 er et andet kampfly end F-16, som Danmark er vant til at operere med herfra, så det var interessant at høre, hvordan piloterne oplevede at lande her, fortæller seniorsergent Jesper på Forsvarskommandoens hjemmeside.

Hans finske kollega med kaldenavnet Loudeater fortæller, at der ikke var nogen problemer, da de finske piloter er vant til at lande på korte baner og under mange forskellige betingelser.

Onsdagen besøg varede et par timer, og det er første gang, finske F-18-kampfly er landet på Bornholm. I juni var svenske Gripen-kampfly ligeledes nede for at tanke i Bornholms Lufthavn.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT