– Nej, det gør jeg ikke, og det gør jeg ikke ud fra de oplysninger, vi får, både fra hjemløse og udsatte borgere og også fra vores kontakter blandt socialsygeplejersker. Når man spørger dem, så ser de et andet billede, når de færdes forskellige steder ude i det bornholmske samfund, siger Bente Helms.
Noget faldefærdigt bras
For hende og resten af udsatterådet handler det om at finde ud af, hvordan Bornholm kan hjælpe dem, der ligger ned eller står på sidelinjen.
– I stedte for at blive ved med at skrive sammen vil vi sætte os rundt om bordet med dem i kommunen, som skal have fingeren på pulsen og tage en stille og rolig dialog om, hvordan billedet ser ud, siger Bente Helms.
En af udfordringerne er, at der kan være usikkerhed om, hvornår en person er hjemløs. Nogle har ikke et fast sted at bo, andre har fået anvist en bolig, men har svært ved at håndtere det, og nogle løber ind i andre udfordringer, for eksempel misbrug, dødsfald i familien eller nye venner. Summen af det hele er, at Bente Helms og resten af udsatterådet har en fornemmelse af, at der er flere hjemløse, end de officielle tal viser.