Bornholmsk formand om Troels Lund: Jeg håber han gør klart hvad Venstre vil

Bornholmsk formand om Troels Lund: Jeg håber han gør klart hvad Venstre vil
Lokalformand Michael Hornshøj var forhindret, men her er den bornholmske delegation til Venstres landsmøde lørdag i Herning. Fra venstre rundt om bordet: Niels Plum, Tom Idon Nielsen, Sebastian Bærenthsen, Lillian Munch Petersen, Lars Bredo, Birthe Bredo, Niklas Stenbye, Peter Juel-Jensen, Vibeke Møller Jensen og (skjult) Jens Møller Jensen. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 18. NOV 2023 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. NOV 2023 • 15:30

Vil Troels Lund Poulsen som ny Venstre-formand stadig tale for landdistrikterne og udkantsområderne. Det håber Venstre Bornholms formand Michael Hornshøj. Troels Lund Poulsens planlagte besøg på Bornholm i november ligger til at blive udvidet, så de bornholmske Venstre-medlemmer kan møde deres nye formand.

Velkommen til. Jeg er spændt på at se, hvad du vil.

Sådan kan man oversætte Venstre Bornholm-formand Michael Hornshøjs velkomst til Troels Lund Poulsen, der lørdag blev Venstres formand uden modkandidater.

– Umiddelbart glæder det mig. Troels Lund Poulsen har også talt om landdistrikter og udkantsområder, så det håber jeg da, at han stadig har fokus på. Men jeg har ikke haft lejlighed til at snakke med Troels endnu, siger Michael Hornshøj.

– Jeg håber også, at han stor bag at få en ny eskadron til Almegårds Kaserne, for det vil betyde en stor bunke arbejdspladser. Både når soldaterne kommer og måske også bagefter, fordi nogle af dem forhåbentlig vælger at blive på Bornholm, siger han.

Kan Troels Lund Poulsen genrejse Venstre?

– Jeg håber. Når jeg endnu ikke kan sige det stærkere, er det fordi jeg endnu ikke ved 100 procent, hvad Troels Lund Poulsen vil lægge fokus på. Når jeg siger, at jeg håber, er det fordi jeg godt lige vil se, hvad han vil, siger Michael Hornshøj.

Venstre er gået i regering med Socialdemokratiet og Moderaterne, og her har Michael Hornshøj savnet noget.

– Hver gang de melder noget ud, melder de ud, hvad regeringen mener. Og det kan man selvfølgelig også blive nødt til. Personligt savner jeg bare, at der bliver meldt mere ud om, hvad Venstre mener. Det håber jeg, at Troels Lund Poulsen vil bringe mere i fokus, siger han.

Mens Troels Lund Poulsen blev valgt til formand ved Venstres landsmøde i Herning, stod Michael Hornshøj bag disken i sin kiosk i Allinge.

– Jeg er forhindret på grund af forretningen. Jeg ville rigtig gerne have været derovre, men min afløser i forretningen er desværre sygemeldt efter en knæoperation. Men jeg har en computer stående tændt og får det hele livestreamet derovre fra, fortæller han.

Efter at Troels Lund Poulsen måtte aflyse sit besøg på Bornholm i oktober, håber Michael Hornshøj nu på et besøg, der lige nu er planlagt til 27. november.  Efter planen bliver besøget forlænget, så Troels Lund Poulsen også får tid til et møde med Venstres bornholmske medlemmer.

– Han har sagt ja til at tage en overnatning herovre i stedet for at tage hjem samme dag. Så vil vi have aftenen til et møde med ham, siger Michael Hornshøj, der dog endnu ikke tager noget for fuldkommen givet.

– Nu er jeg blevet skuffet to gange, hvor jeg gerne ville have formanden herover. Så jeg vil godt være helt sikker først, siger han.