Ældrerådet kræver møde med borgmesteren

NYHED | ABONNENT | 29. NOV 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
29. NOV 2023 • 05:30

René Danielsson tørrer ansvaret for ældreplejens tilstand af på ældrerådet, og det vil vi ikke finde os i, siger formand Erik A. Larsen. Ældrerådet må tale med René Danielsson, før jeg vil involveres, svarer Jacob Trøst.

Borgmester Jacob Trøst (K) kommer ikke udenom at gå ind i socialudvalgsformand René Danielssons svidende kritik af Bornholms Ældreråd. I hvert fald ikke hvis det står til rådets formand Erik A. Larsen.

– René Danielsson lægger sit eget ansvar over på ældrerådet. Det her vil jeg have et møde med borgmesteren om hurtigst muligt, for det her vil jeg ikke udsætte Bornholms Ældreråd for, siger han.

Hvad kan borgmesteren gøre i forhold til en udvalgsformand fra et andet parti end hans eget?

– Det ved jeg ikke. Det bliver borgmesterens problem. Men borgmesteren er jo den øverste ansvarlige i kommunen, siger Erik A. Larsen.

– Så er det jo op til ham, om han vil gøre noget ved det. Men det her vil vi ikke finde os i i Bornholms Ældreråd, siger han.

Borgmester Jacob Trøst (K) vil imidlertid ikke involvere sig i René Danielsson og Erik A. Larsens indbyrdes kritik, før de to har prøvet på at komme overens på egen hånd.

– Når nogen oplever det, som René gør, må de sætte sig ned og snakke om spillereglerne. Så min opfordring er, at René og ældrerådet får kridtet de regler op, siger Jacob Trøst.

– Som udgangspunkt er det noget, som ældrerådet og René må ordne indbyrdes. Lykkes det dem så ikke at nå til forståelse, må jeg jo tage et møde med dem.

Skal det være et møde med begge parter, før du vil involvere dig?

– Ja, det skal det, siger Jacob Trøst.

Trøst: Et magtfuldt råd

Jacob Trøst oplever, at ældrerådet har større indflydelse end andre sammenlignelige råd.

Kan du genkende det billede, som René Danielsson tegner af ældrerådet?

– Jeg vil umiddelbart vurdere, at ældrerådet har større magt end udsatterådet, ungerådet og handicaprådet. Men de repræsenterer jo også en større del af befolkningen, siger Jacob Trøst.

Har du oplevet, at ældrerådet får særbehandling?

– Jeg vil sige, at jeg i hvert fald har oplevet, at vi tager, hvad der kommer fra ældrerådet meget seriøst. Jeg ved ikke, om det direkte er en særbehandling. Mange af de sager, som det drejer sig om, ligger i Renés udvalg, så det er jeg ikke inde i detaljerne omkring.

– Der er en hårfin balance mellem at udnytte sit mandat og at udnytte det for meget. Jeg skal ikke kunne sige, om ældrerådet har overskredet den grænse, siger Jacob Trøst.

I en anden sammenhæng efterlyser borgmesteren et mere samarbejdende ældreråd, end han har oplevet på det seneste.

– Efter budgetforliget mødte anerkendelse fra ældrerådet, synes jeg, at tonen er blevet skærpet. Det er os politikere, der tager skraldet for de besparelser, der bliver indført. Bagefter synes jeg, at det er vigtigt at gå konstruktivt ind, siger Jacob Trøst.

– Det er nemt at kritisere. Men så synes jeg også, at man bør gå ind og foreslå en anden løsning.