Aagaard lover ingenting: Lokale hensyn er som udgangspunkt ulovlige

Aagaard lover ingenting: Lokale hensyn er som udgangspunkt ulovlige
Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) vil ikke love at tage lokale hensyn, når staten sender Energiø Bornholm i udbud. Det fortæller han i en kommentar til det materiale, en bornholmsk delegation havde med til Folketinget i april. Pressefoto: Adam Rieper
NYHED | ABONNENT | 16. MAJ 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. MAJ 2023 • 15:30

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard garanterer ingenting efter bornholmsk besøg i Folketinget.

Borgmester Jakob Trøst beskrev det som et pip i en længere sang, da han for knap en måned siden havde foretræde for Folketingets klima-, energi- og forsyningsudvalg. Nu har klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) kommenteret det materiale, den bornholmsk delegation fremlagde under besøget på Christiansborg.

Formålet med besøget var at fremlægge lokale ønsker til energiøen. Ønsker, som ifølge afsenderne kan være med til at udvikle Bornholm og skabe bæredygtige samfund, vækst og innovation.

Ifølge Lars Aagaard skønner man, at energiøen samlet set indebærer investeringer på et større tocifret milliardbeløb, hvilket kan have en række betydelige, positive afledte konsekvenser for erhvervslivet på Bornholm. Samtidig anfører han, at det er vigtigt for en succesfuld realisering af Energiø Bornholm, at borgerne oplever at blive hørt, og at de kan se, hvad Bornholm får ud af projektet.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.