Grønt lys til fitness, men stadig ingen banko

Grønt lys til fitness, men stadig ingen banko
Badminton er en af Klemensker IF's afdelinger, der ikke når at genåbne for dette års sæson, da sæsonafslutningen normalvis ligger i slutningen af april. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 19. APR 2021 • 18:07
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
19. APR 2021 • 18:07

FORENINGSLIV

Fredag kunne danskerne glæde sig over nyheden om en fremrykket genåbningsplan, der blandt andet bød på, at forsamlingsforbuddet gradvist hæves henover foråret både inde og ude.

Og det vækker forsigtig optimisme hos Klemensker IF, der til maj kan genåbne grene af foreningslivet, lyder det fra formand Bo Sonne:

– Vi kan åbne op for vores fitness til maj, men desværre er banko fortsat en udfordring, i hvert fald indtil vi kommer hen i starten af juni. Det er overordnet, hvad jeg kan se, der kan lade sig gøre, ovenpå fredagens udmelding om genåbning. Så vi er fortsat hårdt ramt, og skal nu igang med at se på, hvad der kan lade sig gøre, lyder det fra Bo Sonne, der tilføjer, at foreningen vil samles onsdag til et større planlægningsmøde.

Fitness kan åbne

Idrætsforeningen har ligesom resten af landet haft helt lukket for alle indendørsaktiviteter siden december 2020.

Og for Klemensker IF har man i et vist omfang kunne rykke dele af sporten udenfor, hvor hold som fodbold og "Bevæg dig for livet" har kunne træne under åben himmel. For langt de fleste hold har man dog haft helt lukket. Og her falder regeringens udmeldning om genåbning ganske enkelt for sent i forhold til sæsonen for flere idrætsgrene, lyder det fra Bo Sonne:

– Badminton og gymnastik er nogle af de hold, der desværre ikke når at åbne for sæsonen, fordi de normalvis har afslutning her i april. Men det kommer heller ikke som den store overraskelse for afdelingerne, der allerede i marts måned valgte at lukke ned for sæsonen og så arbejde på et rigtig godt tilbud, man kan åbne op for til næste sæson i august måned.

Regeringens nye lempelse af forsamlingsforbuddet er dog glædelige takter for foreningens fitness-tilbud, der er KIF's største afdeling.

– Vi kan endnu ikke sige den præcise dato, men det bliver i maj. Og det er meget glædeligt for afdelingen, der har været ultimativt hårdest ramt i vores forening. De fik helt nye maskiner sidste år og har derfor også virkelig trippet for at komme i gang og fastholde medlemmerne, siger Bo Sonne.

Banko er guldæg

I foreningen er øverste punkt på dagsordnen dog nu, hvornår man kan åbne for bankospillet igen.

De ugentlige mandagsbankoer, der har været lukket siden december, er, sammenholdt med foreningens genbrugsbutik, guldæggene, der genererer mest indtægt for foreningen.

Normalvis deltager mellem 100 og 120 til KIF's bankoaftener. Kommer man ned under 70 deltagere, er der imidlertid ikke nogen økonomi i det for foreningen på grund af udgifterne på gevinster.

Da forsamlingsforbuddet først hæves til 100 i juni, består øvelsen nu derfor også i at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre, forklarer Bo Sonne.

– Vi er jo hele tiden nødt til at være fleksible, og så må vi se på, om vi på en eller anden måde kan starte op i en mindre skala og med mindre spil, siger Bo Sonne.

En sådan løsning kræver dog, at de frivillige arrangører vil være nødsaget til at afvise folk. Og det bekymrer formanden.

– En ting er, at vores frivillige skal kræve at se coronapas. Det tror jeg hurtigt bliver en indarbejdet rutine, fordi det bliver procedure lige så vel som, når du skal i biografen og til frisøren. Men jeg kan godt være nervøs for, at vores frivillige skal agere bussemænd og afvise folk til arrangementer. Men igen er det en udfordring, vi er nødt til at se på, siger Bo Sonne.

2021 bliver joker

Formanden udtrykker samtidig bekymringen for, hvilken virkelighed KIF genåbner til.

Trods et pandemiår med store dele nedlukninger har foreningen nemlig lykkedes med at holde skindet på næsen.

En stor del af det skyldes, at mange har fastholdt deres kontingent, understreger Bo Sonne.

– 2020 har kontigentmæssigt ligget ganske pænt, dels fordi folk gerne har ville støtte os, men nok også fordi at mange havde en forhåbning om, at vi snart åbnede op igen. Nu kan mange se tilbage på et år, hvor de ikke føler, at de har fået fuld valuta for pengene. Så jeg kan godt være nervøs for, hvordan det ser ud for medlemstallet i 2021, siger Bo Sonne og tilføjer, at man i foreningen vil se de sædvanlige kontingenter og priser på aktiviteter.

– Vi har en formue, som gør, at vi kan tillade os at spise lidt af for at holde priserne nede. Og så håber vi ellers bare, at vores medlemmer bliver ved med at støtte op, indtil vi er tilbage på fuld blus, siger Bo Sonne, formand for Klemensker Idrætsforening.