Tidligere kriseleder fylder 75

Tidligere kriseleder fylder 75
Dorte Scharling fylder 75 år torsdag den 5. maj. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 2. MAJ 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. MAJ 2022 • 15:30

Dorte Scharling var i mange år leder af kvindekrisecentret i Rønne.

 

– I dag maler jeg plankeværk. Ellers skriver jeg stadig og tager mig af familie og den søde hund.

Det siger Dorte Scharling på spørgsmålet om, hvad hun får tiden til at gå med i dag. Dorte Scharling, der bor i Rønne, får spørgsmålet, fordi hun torsdag den 5. maj fylder 75 år.

Dorte Scharling voksede op på Amager og blev uddannet pædagog fra Frøbelseminariet på Frederiksberg. Det meste af sit voksenliv har hun tilbragt på Bornholm, hvor hun har været leder af specialbørnehaven Mælkebøtten i Svaneke. Hun har også arbejdet på Klemensker Skole og i Aakirkeby Børnehave. Mest kendt er hun dog for at have været leder af Kvindekrisecenter Bornholm i Rønne.

Dorte Scharling startede på centret 1996, da det lå i Lille Madsegade. Her var centret startet i 1991 i en 2. sals kvistlejlighed. Centret flyttede siden ind i en stor villa på Haslevej. Dorte Scharling blev leder af centret i 1999 og var det frem til, hun gik på pension i 2012.

– Det har været et helt fantastisk arbejde, sagde Dorte Scharling til Bornholms Tidende, da hun gik på pension.

– Jeg har haft at gøre med så mange forskellige mennesker, og det har handlet om meget andet, end den vold de er blevet udsat for, sagde Dorte Scharling og erklærede, at hun er fuld beundring for de kvinder, der evner at rejse sig.

Dorte Scharlings skriveri handler blandt andet om et samarbejde med komponist Keld Telén om børnesalmer. De to har også skrevet en børnesang om genforeningen udgivet i Syng Dansk litteratur.

Dorte Scharling, der har tre børn og otte børnebørn, fortæller, at hun til sin fødselsdag ønsker sig donationer til Folkekirkens Nødhjælp.

– Jeg har valgt denne nonprofitorganisation, fordi deres sag betyder meget for mig, og jeg håber, at man vil overveje at give et bidrag som en måde at fejre det på sammen med mig, siger Dorte Scharling.