Tidligere klemenskerbo er død: Han fik nogle gode år på Sjælland

MINDEORD | ABONNENT | 14. FEB 2024 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
MINDEORD | ABONNENT
14. FEB 2024 • 19:00

Jørn Thorsen, tidligere Nordholt i Klemensker, er død. Han blev 82 år.

– Det er 20 år siden, at vi flyttede fra Bornholm. Jørn kunne ikke passe grisene længere, da han skulle have nye hofter. Vi solgte gården og flyttede til Sjælland for at være nærmere børn og børnebørn, fortæller Ingrid Thorsen.

Jørn Thorsen voksede op på gården Nordholt på Bedegadevej, og han og Ingrid overtog gården i 1978 og drev den i 25 år. Inden da havde de haft en af kjeldsebygårdene i Østerlars i 12 år.

– Vi gik på efterløn og bosatte os i Bjæverskov ved Køge. Vi har haft nogle gode år her. Vi kunne ikke rejse, mens vi havde gården, men vi har taget revanche og har været både i USA og Mexico, Sydafrika, Kina og Vietnam og mange andre steder, fortæller Ingrid Thorsen.

Jørn Thorsen har på Bornholm været aktiv i frøavlerforeningen, i Venstre, han gik på jagt og spillede bridge i Nyker-Klemensker Bridgeklub.

Han fortsatte med at spille bridge på Sjælland, og dagligt tog han en cykeltur på cirka 20 kilometer – gerne ud for at se, hvordan det gik med landbruget. Sygdom satte dog en stopper for de aktiviteter for tre-fire år siden.

Jørn Thorsen efterlader sig hustruen Ingrid, de tre døtre – Susanne, Merete og Lone – og seks børnebørn.

Jørn Thorsen bisættes fra Bjæverskov Kirke lørdag den 17. februar klokken 11.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT