Pernille ville have været meteorolog, men endte i bilbranchen

Pernille ville have været meteorolog, men endte i bilbranchen
Eget foto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 17. SEP 2022 • 05:30

Et praktikforløb hos en mekaniker gjorde at Pernille Pauch Svendsen fik lysten til sorte fingre, og snart er hun tilbage i branchen.


Hvor er du fra?

– Jeg er født og opvokset i Rønne, og gik både på Aavang og på privatskolen.

Og du dyrkede meget sport?

– Ja, jeg har spillet håndbold siden jeg var 11, så jeg har spillet for Viking Rønne, og jeg har også været udlånt nogle andre steder. Og jeg spillede på Team Bornholm, da jeg blev gammel nok til det. Efter 9. klasse var jeg på en idrætsefterskole, hvor jeg så kunne fortsætte med at spille. Og herefter tog jeg en HTX, for jeg ville gerne være meteorolog.

Hvorfor ville du gerne det?

– Jeg er enormt fascineret af vejret. Det er så spændende. Primært det vilde vejr i USA, hvor de har tornadoer og orkaner og lyn og torden. I 9. klasse var jeg så i praktik på DMI, men fik lov til at have to ugers praktik. Så jeg valgte helt anderledes, da jeg kunne vælge uge to. Der valgte jeg mekaniker. Og det bed sig fast. Det var bare rigtig sjovt at få sorte fingre.

Og så blev du mekaniker?

– Nej, jeg tog en tur på en idrætshøjskole i Ikast, og da jeg så kom tilbage, begyndte jeg på sosu-grundforløbet.

Du var lidt usikker på hvad du gerne ville?

– Ja, det var svært at finde den rette hylde. Men jeg vil bare gerne lære en masse. Jeg tog en HF på Dams Gård, og så mødte jeg Kim, som jeg flyttede sammen med i Kalundborg. Her tog jeg en hurtig HG, og så fik jeg en læreplads som handelsassistent med speciale i auto hos Toyota.

Så på det tidspunkt har du lagt dmi-tanken væk?

– Ja, det skule være noget med biler.

Og så kom du til skade?

– Ja, i januar 2019 fik jeg en håndboldskade, som gjorde at jeg måtte bruge rigtig meget tid på genoptræning. Jeg ødelagde højre korsbånd 20 procent og brækkede venstre håndled. Så omkring nytår 2020 flyttede jeg tilbage til Bornholm. Egentlig flyttede jeg tilbage for at få genoptræning hos min far, der er ekspert i sportsskader, og så skulle jeg flytte tilbage igen til Kalundborg efter en måneds tid. Men efter en måned brød min kæreste forholdet, og jeg blev på Bornholm.

Så fik du job igen?

– Efter en masse genoptræning startede jeg på arbejde igen. Jeg fik en læreplads som kontorassistent hos Bornholms Tidende. Og jeg startede også med at spille håndbold igen. Men den 4. oktober 2020, i min første kamp, river jeg korsbåndet helt over, og så var den kamp forbi.

Hvad tænkte du der?

– Jeg tænkte, at nu er det slut med at spille håndbold. Og så måtte jeg igen i gang med genoptræning. Jeg fik rekonstrueret mit korsbånd i december 2020.

Og hvordan går det i dag?

– Lægerne siger, det ser fint ud. Jeg har nogle problemer når jeg går engang imellem, men de kan ikke rigtig finde ud af, hvad det er. Og når jeg bare husker at træne, så kan jeg ikke mærke det.

Så træning er vigtigt for dig?

– Ja - meget. Og jeg har faktisk også tilmeldt mig Team Rynkeby til næste år, hvor jeg skal cykle til Paris. Så der kommer også en masse træning der.

Laver du andet i fritiden end sport?

– Jeg kan godt lide at være kreativ. Jeg kobler af med at hækle og strikke. Det startede jeg med i 2016. Og så er jeg en læsehest.

Hvad er den seneste bog du har læst?

– Det er The Witcher. Det er en fantasybog. Det skal helst være noget med drager og vampyrer.

Hvad skal du, når din læretid slutter på Tidende?

– Jeg bestod i maj måned, og min læretid slutter 30. september. Så 1. oktober starter jeg som udkørende sælger hos Bornholms Bremse og Koblingservice i Nylars.

Så du er tilbage i bilbranchen?

– Ja, jeg skal sælge udstyr til både bilbranchen og landbruget. Det er smøreolier og hydraulikolier og den slags. Og så er der jo også en butik med salg til private.

Hvordan bliver det at komme tilbage til branchen?

– Det bliver rigtig dejligt at komme tilbage på værkstedet og få lugten af olie i næsen igen. Og også det at komme ud og besøge nogle kunder. Der har været ret stille på kontoret hos Tidende, synes jeg. Der kommer ikke så mange mennesker, som jeg har været vant til i autobranchen.


Fakta

Pernille er 29 år gammel, og hun er single.

Hun bor i Rønne med sin datter Lærke, der er 4 år gammel.

Pernille har i øvrigt både lastbil- og motorcykel-kørekort