Paramediciner hos Falck: Jeg er glad for at kunne gøre en forskel

Paramediciner hos Falck: Jeg er glad for at kunne gøre en forskel
Hans Ressel beholdt jakken på, indtil han havde fået hæderstegnet. Så klædte han om til noget mere sommerligt for at fejre jubilæet sammen med familie og kolleger. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 16. AUG 2022 • 13:49
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. AUG 2022 • 13:49

Hans Ressel fejrer 40 års jubilæum ved Falck Bornholm.

 

Man skal i dag være 21 år, før man kan få job i den danske redningskoncern Falck. Sådan var det ikke i gamle dage, og derfor kan Hans Ressel allerede nu som 58-årig fejre sit 40 års jubilæum.

Det blev tirsdag markeret hjemme i sønnens have i Hasle sammen med familie og kolleger, og her kom områdeleder for Falck på Bornholm, William Koch, for at overrække Hans Ressel Korpsets 40 års hæderstegn, som blev placeret på jakken ved siden af Hans Ressels 10 års- og 25 års-medaljer.

William Koch omtalte i sin tale Hans Ressel som en positiv og glad person, som kollegerne sætter pris på. Områdelederen glædede sig desuden over jubilarens høje faglighed og ansvarlighed.

Hans Ressel er fra Kolding-egnen, og han var kommet langt hjemmefra, da han den 16. august 1982 klokken 8 mødte op på falckstationen i Rønne.

– Jeg havde taget basisåret på EFG (Erhvervsfaglige Grunduddannelser) i Padborg, og så søgte jeg ind til Falck og fik tilbudt en praktikplads på Bornholm. Jeg havde ingen forpligtelser, så jeg kunne gøre som jeg havde lyst. Jeg tænkte, at hvis jeg ikke kunne holde ud at være på Bornholm, så var det kun for to et halvt år under uddannelsen, og så kunne jeg komme videre i verden, siger Hans Ressel.

– Jeg er blevet hængende, og jeg kunne ikke forestille mig at skulle bo andre steder end Bornholm, tilføjer han.

 

Områdeleder for Falck Bornholm, William Koch, sætter 40 års medaljen fast på Hans Ressels jakke. Foto: Holger Larsen

 

Mange forskellige opgaver

– Dengang var uddannelsen vidt forgrenet. Man skulle både kunne køre kran, sygetransport, ambulance, dyreredning, vandskader. Alt hvad der var i det gamle Falck. For at gøre min uddannelse færdig, flyttede jeg til stationen i Nexø for at tage branduddannelsen, fortæller Hans Ressel.

Arbejdspladsen har siden mest været stationen i Rønne med et par perioder i Nexø.

– Jeg kunne ikke forestille mig at skulle have et almindeligt hverdagsarbejde mandag-fredag. Jeg vil gerne arbejde lidt længere og have fri lidt længere. Jeg kan godt lide at have med mennesker at gøre og gerne løse nogle ekstraordinære opgaver, siger Hans Ressel om, hvorfor det passer ham så godt at arbejde i Falck.

Hans Ressels arbejdsdag kunne tidligere byde på en dyreredning det ene øjeblik, hvorefter han måske skulle køre en sygetransport.

– Noget af det, mine kolleger har grinet meget af gennem tiden, var da jeg som ung redder kom ned til en båd, som var sunket i Svaneke Havn. Jeg var ikke så erfaren og smed pumperne ned i båden. Men vandet løb lige så hurtigt ind i båden, som jeg pumpede det ud. Så kollegerne mente, at jeg var ved at tømme Svaneke Havn for vand, griner Hans Ressel.

Kører ambulance

Hans Ressel har igennem årene taget næsten alle de uddannelser, man har i Falck, for at være godt rustet til en varieret arbejdsdag. Medarbejderne er i dag langt mere specialiserede, og siden 2012 har Hans Ressel kørt i døgnvagt som ambulanceredder. Han er uddannet paramediciner og ansvarlig for ambulancedepotet.

– Man er dygtigere i dag, end vi var dengang. Hvor vi tidligere oplevede mange forskellige ting, er arbejdet i dag mere ensidigt. Men min uddannelse som paramediciner opvejer det, synes jeg. Man har nogle ting i sin værktøjskasse, man kan gøre brug af for at hjælpe mennesker. Vi har i dag meget bedre muligheder for at kunne gøre en forskel, siger Hans Ressel.

– Jeg er glad for at have oplevet, hvordan det gamle Falck var, og hvordan Falck er i dag og også tiden midt imellem. Jeg er glad for at have prøvet stort set det hele, slutter Hans Ressel.