Olaf var en rigtig RIK-fighter

Olaf var en rigtig RIK-fighter
Hans Oluf Dahl, da han var i Tidende i anledning af sin 50 års fødselsdag.
MINDEORD | ABONNENT | 7. FEB 2024 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
MINDEORD | ABONNENT
7. FEB 2024 • 05:30

Hans Oluf Dahl var med i Rønne Idræts Klubs storhedstid.

Hans Oluf Dahl, Nordskovvej i Rønne, er død. Han blev 73 år.

Hans Oluf Dahl, der blev kaldt Olaf i daglig tale, var rønnedreng, og han begyndte sammen med nogle skolekammerater at spille fodbold i Rønne Idræts Klub (RIK). Det blev indledningen på en livslang tilknytning til RIK.

– Olaf var kendt som en utrolig fighter, han var angriber og scorede mange mål, siger Benny Pedersen, træner og leder i RIK i mange år.

Hans Oluf Dahl debuterede på RIK’s førstehold, da han var 17 år. Han var med i klubbens storhedstid, og fire gange har han taget turen op og ned mellem Danmarksserien og 3. division.

Kom på plakat

Det var før fodbold blev et hverdagsfænomen i fjernsynet, og de bedste bornholmske hold trak masser af publikum. Der blev set op til spillerne, og Hans Oluf Dahl og holdkammeraterne kom på en idolplakat, som Bornholms Tidende udgav i 1977.

Han var med, da der blev indført betalt fodbold i Danmark, og RIK mødte blandt andet Herning med den engelske verdensmester Bobby Moore på holdet.

Han blev senere leder, træner og bestyrelsesmedlem i klubben. Han stod i en årrække for driften af klubhuscafeteriet sammen med sin hustru Søs, og han har været klubbens vaskemand, hvor han stod for vask af alt spillertøj.

Det var RIK igennem hele livet, bortset fra en enkelt afstikker til Aarsballe Boldklub som træner.

Både Søs og Hans Oluf Dahl blev æresmedlemmer i RIK.

Hans Oluf Dahl var arbejdsmæssigt lige så trofast, som han var det i forhold til RIK. Han startede som fejedreng hos Ford i Rønne og blev i virksomheden, indtil han mange år senere sluttede som lagerchef.

Familiemenneske

Hans Oluf var 18 og Søs 15 år, da de blev kærester. De blev gift i 1982, lige før deres ældste datter, Stine, blev døbt, og senere kom Pernille til.

Huset på Nordskovvej i Rønne Nord var ramme om familien igennem alle årene.

– Det var et åbent hjem, og min far var en kærlig og hyggelig far. Han elskede sine børn og sine hunde. Han kunne være egenrådig og stædig, men han var også stille og sagde kun noget, når det var vigtigt, siger Pernille Dahl.

Søs og Hans Oluf Dahl fik mere end 50 år sammen, inden Søs døde i 2020.

– Mine forældre var pot og pande, og en stor del af far forsvandt med mor, siger Pernille Dahl.

Hans Oluf Dahl efterlader sig de to døtre – Stine på Fyn og Pernille på Sjælland – og fire børnebørn.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT