Marie har fået det fleksible arbejdsliv, hun har ønsket sig

Marie har fået det fleksible arbejdsliv, hun har ønsket sig
Eget foto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 3. FEB 2024 • 05:30
Af:
Joan Øhrstrøm
DAGENS NAVN | ABONNENT
3. FEB 2024 • 05:30

Marie Fiskbæk er allerede i job, selvom det kun er få dage siden, hun afsluttede datamatikeruddannelsen fra Cphbusiness på Bornholm. Når man vælger uddannelse, bør man overveje, hvilket arbejdsliv man ønsker sig efterfølgende, har hun erfaret.

Tillykke med din uddannelse. Hvad fik dig til at blive datamatiker?

– Jeg kunne godt tænke mig et job, hvor der var lidt flere fleksible muligheder, som remote arbejde og deltidsarbejde. Tidligere har jeg læst medicin og molekylærbiologi. Med molekylærbiologi skal man være forsker og bo i en storby, og med medicin er det svært at få deltidsarbejde. Men så kom den her mulighed på Bornholm, som passede til mine arbejdsmæssige ønsker, og så tog jeg den.

Hvordan vil du huske uddannelsen?

– Vi var et lille hold, og det var hyggeligt at møde op på campus og have et fællesskab med de andre, selvom de fleste var ret forskellige fra mig. På holdet var vi to lidt ældre kvinder og derudover mest unge drenge.

Mange tænker nok, at det er flest mænd, som bliver datamatiker. Hvordan var det at tage uddannelsen som kvinde?

– Det er rigtigt, at der er flest mænd, som tager uddannelsen. Men der, hvor jeg mest mærkede til, at jeg var kvinde, var, når underviserne indimellem brugte referencer fra computerverdenen, som var kendt af drengene på holdet, men som overhovedet ikke vækkede nogen genklang hos mig selv. Så jeg tror drenge i højere grad er vokset op med en computermæssig baggrundsviden, der kan være relevant på uddannelsen.

Kræver det ellers noget specielt som kvinde at gennemføre den slags uddannelse?

– Det er svært at svare på. Selv er jeg meget logisk tænkende og kan lide den slags. Min far arbejdede med computere, og det har måske gjort, at jeg har været lidt mere eksponeret for den verden end mange andre kvinder på min alder har. Som forælder vil jeg anbefale, at man i lige så høj grad køber computere til sine piger, som til sine drenge. For jeg tror stadig, der er lidt forskel. Drenge får nok generelt gamet lidt mere og får mere computererfaring fra en tidlig alder.

– Min største anbefaling, når man vælger uddannelse er, at man også tænker over, hvad det er for et arbejdsliv, man gerne vil have bagefter. For det tænkte jeg ikke selv så meget på med mine første to uddannelser. Men nu har jeg et arbejdsliv, jeg er glad for og som passer mig godt.

Hvad drømmer du om at bruge uddannelsen til?

– Et job som jeg er glad for og som passer til mit liv. Jeg fik allerede job, før jeg var færdig. Det er et remote arbejde. Det vil sige, at jeg arbejder fra Bornholm, men virksomheden ligger i Tyskland.

Kan du kort forklare, hvad man eksempelvis laver som datamatiker?

– Ja. Det job, jeg har nu, er meget konkret. Det er for en virksomhed, som har en e-læringshjemmeside, hvor medicinstuderende kan træne anatomi, og så handler det om at lave den hjemmeside og sørge for, at den virker ved at skrive kode og programmere.

Hvad går du op i udover programmering?

– Jeg laver en del frivilligt arbejde, og så er jeg selvfølgelig vild med den bornholmske natur, min hund og min familie. Vi hjemmeunderviser vores to børn og har også et fællesskab omkring det med andre her på Bornholm. Det bruger jeg meget tid på. Og her er jobbet som softwareudvikler netop så fantastisk, da det både er sjovt og giver bedre plads til mit øvrige liv end så mange andre jobs.

Marie Fiskbæk

35 år

Uddannet datamatiker fra Cphbusiness på Bornholm

Bor i Nexø

Gift og mor til to drenge



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT