Lene bruger meget tid som frivillig: 'Man skal føle sig som en del af fællesskabet'

Lene bruger meget tid som frivillig: 'Man skal føle sig som en del af fællesskabet'
Lene Møller arrangerer løb for Tejn IF. Privat foto
DAGENS NAVN | TEJN | ABONNENT | 6. AUG 2022 • 05:30
Mette Holm
Journalist
DAGENS NAVN | TEJN | ABONNENT
6. AUG 2022 • 05:30

Lene Møller er formand for Tejn IF. Hun har været engageret i idrætsklubben siden 2005 og udover at arrangere løb for klubbens løbeafdeling, er hun også ansvarlig for at skaffe hjælpere til den store Wonderfestiwall. Her skal hun have tilsagn fra 140-150 hjælpere.

 

Hvorfor har du valgt at bruge en stor del af din fritid på frivilligt arbejde?

– Fordi det er sjovt, og fordi man møder mange spændende mennesker. Jeg kan godt lide at være frivillig og har lyst til at engagere mig. Jeg var med til at starte Tejn Borgerforening og har været med i Tejn IF stort set hele mit liv.

Hvor mange år har du været frivillig idrætsleder?

– Jeg har været med i løbeafdelingen og i løbsledelsen siden 2005, og før det har jeg været med i festudvalget i idrætsforeningen og på et tidspunkt været fodboldtræner for vores damehold og træner for børnefodbold i syv-otte år.

Hvilke arrangementer er du involveret i?

– Lige nu er jeg involveret i Wonderfestiwall, hvor Tejn IF står for at bemande fire indgange. Vi har også en restaurant og en pølsevogn, og så sælger vi pomfritter. Derudover står vi for maden til alle de frivillige på Wonder. Resten af året er det dog vores løb, jeg er mest engageret i.

Det er et massiv antal hjælpere, der er brug for. Lykkes det altid?

– Det håber jeg. Vi skal bruge mellem 140-150 frivillige. Lige nu mangler vi cirka 50 vagter, og det svarer til 25-30 personer. Men det plejer at lykkedes.

Hvad skal man gøre for, at hjælperne kommer igen?

– Vi skal behandle dem godt og sørge for, at de får noget at spise og drikke. Og så skal der være en god stemning, så de er og bliver en del af det fællesskab, vi har.

Hvad tror du er det vigtigste, når man laver frivilligt arbejde?

– At føle at man er en del af fællesskabet, at man gør en forskel.

Hvordan har de seneste år med corona påvirket klubbens arrangementer?

– Vi har jo ligget stille i nogle år, så i første omgang er det lige at huske, hvordan var det nu, vi gjorde det. Ellers er der ikke den store forandring på selve arrangementerne.

Har nedlukningen påvirket de frivilliges lyst til at hjælpe? Er den blevet større eller mindre?

– Det er lidt svært at sige. Vi har det med at glemme og ikke lige huske, hvor svært det måske også var at finde frivillige før coronaen. Men det er jo nemt at skyde skylden på coronaen, når det ikke lige går, som man havde håbet. Igen er det fællesskabet, som skal gøre, at de frivillige gerne vil stille op og hjælpe os.

Andre klubber oplever, at det er svært at få samme deltagerantal til deres arrangementer, hvordan går det med Tejns løbearrangementer?

– Salomon Hammer Trail Winter i januar og Spring Edition i maj havde begge deltagerrekord. Vi gør meget for at skabe en god stemning og ser meget på, hvordan de afvikler de store løb i udlandet, og så ”snupper” vi det, vi kan bruge derfra. En DJ, en god speaker, grillhygge, en hoppeborg til børnene og så videre. Derudover laver Kim (Rasmussen, red.) nye ruter hvert år, og det betyder formentlig, at vi kan fastholde, måske endda øge, vores deltagerantal. De løb, som viser sig ikke at kunne tiltrække nok deltagere, har vi lukket ned, og det giver os så mulighed for at tænke nyt og lave nye løb.

Føler du, at man hele tiden bør udvikle og gøre en ekstra indsats?

– Der skal altid gøres en ekstra indsats. Man kan ikke hvile på laurbærrene, så går det helt sikkert galt.

Har du på noget tidspunkt været kørt sur i arbejdet som frivillig?

– Sjældent, men det kan da ske, men heldigvis plejer det hurtigt at gå over.

 

 

Lene Møller

Alder: 53 år

Bor: Tejn

Formand for Tejn IF