'Jeg kan godt lide udfordringer'

'Jeg kan godt lide udfordringer'
Carsten Folkmann. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 9. MAJ 2021 • 07:36
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
9. MAJ 2021 • 07:36

DAGENS NAVN: Carsten Folkmann. Iværksætteren i Rønne har netop solgt Rådhuskiosken til vin- og spiritusbutikken Hos Jon og Thomas – og så fylder han 50 år den 10. maj.

Hvor længe har du haft Rådhuskiosken?

– Jeg overtog den i 2013, efter at den var gået konkurs og havde været lukket i et par måneder. Jeg har haft ansat personale til at drive forretningen for mig.

Hvad laver du selv?

– Jeg er uddannet kok og har arbejdet i den branche i 30 år. Jeg var selvstændig på Perronen på Rønne H i 10 år, og jeg har været køkkenchef på Hotel Ryttergården, jeg har været på Brazz på Store Torv og på Bryghuset i Svaneke. I de seneste tre-fire år har jeg været på Almegårds Kaserne, nu som ansat i ISS som souschef i køkkenet på kasernen.

– Det har været min primære beskæftigelse, men så har jeg rodet mig op i en masse ting ved siden af. Sådan er det, når man er iværksætter. Allerede som dreng holdt jeg loppemarked på en stor græsmark i Gartnervangen i Rønne, hvor jeg er vokset op, og jeg har også været elevrådsformand på Åvangsskolen. Så jeg har nok altid haft lyst til at stikke snotten frem.

– Jeg startede Bornholms Biobrændsel for godt 25 år siden, hvor jeg sælger fast brændsel til byggemarkeder og private. Det var bare en lille hobbyvirksomhed, der startede på en trailer, men nu går der årligt mange tusind ton brændsel igennem forretningen.

– Så har jeg købt lidt ejendomme op i Rønne og har noget udlejning. Jeg har været heldig at have nogle gode lejere, som jeg ikke hører så meget fra, og jeg synes også selv, at jeg er en god udlejer, der sørger for hurtigt at udbedre tingene, hvis der er noget galt.

– Jeg er medejer og direktør for netbutikken 3xbornholm, som har vækstet meget med salget af bornholmske varer til resten af landet.

Hvad er det spændende ved at være iværksætter?

– Jeg kan godt lide at have noget at lave. Jeg havde nok kunnet leve af de virksomheder, jeg har, men jeg vil gerne holde mig i gang. Jeg er også engageret i Viking Fodbold, hvor jeg er kommet med i bestyrelsen og bruger rigtig mange timer deroppe. Det er et eller andet sted også at være iværksætter.

– Jeg kan godt lide udfordringer. Da Rådhuskiosken lukkede, tænkte jeg, at det kan ikke være rigtigt, at den forretning, med den beliggenhed og alle de aktiviteter, ikke kan løbe rundt. Så brugte jeg tid på at tjekke lidt regnskaber og trimme lidt, og så viste det sig, at det sagtens kunne blive en god forretning.

– Sådan noget synes jeg er sjov. Ikke fordi jeg skal rode mig ud i nye projekter lige nu.

– Jeg har en familie, der nok mener, at jeg er meget hjemmefra. Så jeg tænker også, at jeg skal bruge lidt mere tid på hjemmefronten.

Hvordan har du det med, at den næsten 100 år gamle Rådhuskiosken skifter navn og indhold?

– Jeg har tidligere tænkt på, at det ikke skal være mig, der lukker den. Jeg føler heller ikke, at den lukker, men at Rådhuskiosken kommer med på hylderne inde Hos Jon og Thomas, og jeg tror, at folk vil blive ved med at kende den som Rådhuskiosken i daglig tale. Så mon ikke, at Rådhuskioskens 100 års jubilæum vil blive markeret i 1924?

Hvad laver du ellers i din fritid?

– Jeg følger fodboldholdene i Viking. Jeg kan også lide at fiske, men desværre bliver det ikke til så meget. Der er noget papirarbejde, som stjæler lidt af aftentimerne. Jeg elsker at være sammen med gode venner, at tage til koncerter, og vi har været sammen hele familien til Wonderfestiwall.

 


Carsten Folkmann

50 år den 10. maj.

Bor i Rønne sammen med Jeanne Fugl (arbejder indenfor døgnplejen).

Har sønnerne Gustav (snart 15 år) og Elias (snart 10 år).