'Jeg er en ret stor fan af efterår, efterårshygge og halloween'

'Jeg er en ret stor fan af efterår, efterårshygge og halloween'
Nick Barnekow. Foto: Niels Ebdrup
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT | 19. OKT 2021 • 07:30
Niels Ebdrup
Journalist
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT
19. OKT 2021 • 07:30

Nick Barnekow er indretningsarkitekt og har butikken Studio Barnekow på Store Torv i Rønne. Sammen med nabobutikken Kaffebaren Rønne tilbyder han i efterårsferien, at folk kan komme og skære græskarlygter på torvet.


Kan du fortælle om, hvad I tilbyder her til halloween?

– Børn og barnlige sjæle kan komme forbi og skære halloween-græskar. Man køber et græskar hos os, og så kan man sætte sig ud i vores halloween-univers, hvor vi har værktøj og skabeloner, som folk kan bruge. Man får noget hyggelig aktivitet sammen og noget med hjem. Det kunne henvende sig til forældre og deres børn eller bedsteforældre sammen med deres børnebørn.

– Desuden kan alle voksne, der i den her uge kommer forbi Studio Barnekow eller Kaffebaren Rønne, deltage i konkurrencen om et gavekort på 200 kroner til en af forretningerne. Børn kan deltage i konkurrencen om en af fem slikposer. Alle er velkommen. Alle kan deltage.

Det er jo en højtideligholdelse af halloween. Hvordan kan det være, at I gør det?

– Jeg er en ret stor fan af efterår, efterårshygge og halloween. Man kan måske sige, at det er lidt i strid med min butiks mere minimalistiske stil, men efterår går jeg all-in på. Og alle, der har gået forbi Kaffebaren ved en højtid, ved, at de altid gør noget ud af det. Så vi tænkte, at vi sammen ville lave noget, så folk kunne komme og hygge sig og have en god dag. Man kan sidde lige så længe, man vil, og være med til at sprede halloween-glæden – eller uhyggen – på torvet.

Hvad er dit forhold til halloween?

– Nu går vi ind i en sæson, hvor det bliver mørkere og koldere, og så er det vigtigt at lave nogle ting, der gør det hele hyggeligere og sjovere. Jeg kan godt lide både det hyggelige ved "hekse-uhyggen" og det historiske allehelgensaften.

Hvorfor flyttede du til Bornholm for halvandet år siden?

– Vi boede på Sjælland, og vi ville gerne have mere fritid og mere natur i hverdagen. Vi ville gerne flytte til et sted, hvor vi kunne slappe ordentligt af, omringet af noget flot natur.

– Vi er altid kommet på Bornholm. Jeg er kommet her på ferie hvert år i hele mit liv, og det samme er min mand. Vi begyndte at komme her mere og mere uden for sæsonen, og pludselig kunne vi se, at vi havde mere lyst til at være her end på Sjælland.

Lykkedes det så at få mere tid og natur ind i livet?

– Ja, bestemt. Nu er jeg selvfølgelig selvstændig, og som andre selvstændige ved, så giver det ikke den mest stille hverdag. Men så hjælper det, at der er flot natur lige ude foran døren, så man kan gå ud og koble af. Derfor føles hverdagen ikke lige så hektisk og travl her som andre steder.

Hvad er dit yndlingssted på Bornholm?

– Svartingedalen.

 


Nick Barnekow

32 år

Bor i Hasle med sin mand.

Sælger brugskunst og møbler i Rønne.