'I stedet for at have travlt to steder har vi nu et projekt, vi kan køre sammen'

'I stedet for at have travlt to steder har vi nu et projekt, vi kan køre sammen'
Thomas Godt. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 5. JUN 2021 • 12:35
Emilie Jensen
Journalist
| ABONNENT
5. JUN 2021 • 12:35

DAGENS NAVN: Thomas Godt har sammen med sin bedre halvdel Stine Godt startet egen virksomhed i april, der blandt andet leverer strikke-kits til forretninger rundt på øen.

Din kone, Stine Godt, og du har startet virksomheden Godt Bornholm i april. Hvad går det ud på?

– Vi sælger blandt andet strikke-kits til sweatre og sjal. Det særlige ved vores produkt er, at garnet er lavet af bornholmsk merinould, så man kan ikke købe garnet alle mulige steder. Vi prøver at putte så meget håndværk og tradition ind i vores strikke-kits, eksempelvis er en af sweatrenes design lavet med inspiration fra de trøjer som fiskerne på Bornholm havde på engang.

Og I er flyttet hertil fra København?

– Ja, vi flyttede hertil i 2017 med vores tre børn. Min kone (Stine Godt, red.) kommer oprindelig fra Vestegnen, og jeg er fra Midtjylland, så vi mener selv, at det er det bedste af to verdener.

Hvad fik jer til at rykke rødderne op?

– Det handlede egentlig om, at vi tog til Bornholm tilbage i 2017 for at få bedre tid og få et andet arbejdsliv. Og en del af eventyret handlede også om, at vi længe har gået og talt om at starte en virksomhed sammen, for i København arbejdede vi jo hvert vores sted (Stine Godt er uddannet skrædder og har blandt andet arbejdet som teaterskrædder og indkøber for store modehuse i København, mens Thomas Godt har været fuldmægtig i et ministerie samt chefkonsulent, red.). Den oprindelige tanke var at starte virksomhed hver for sig. Men inden for de seneste år har den tanke ligesom ændret sig til, at vi gerne ville starte noget sammen, og det er jo så blevet til den virksomhed, vi driver nu.

– Det er også meget sjovt, at vi i stedet for at have travlt to forskellige steder, og i grove træk kun mødtes på vej ud og ind ad døren, så har vi nu et projekt, som vi kan køre sammen, og hvor vi kan bidrage med forskellige ting.

Hvorfor skulle det lige være Bornholm, at virksomhedsideen og det med at få mere tid til hinanden skulle udleves?

– Der er mange ting, der spiller ind på sådan en beslutning. For det første ville vi gerne ud af København, og have mere tid til hinanden og børnene. Men også at prøve at få noget eventyr ind i livet. Fyn var udelukket, og Jylland blev det heller ikke, så der var ikke tale om noget i vest indenfor Danmarks grænser. Og så var der øst på. Vi diskuterede lidt, om vi skulle prøve at tage helt til Kina eller Shanghai, eller om vi skulle gå med noget, der var tættere på vores venner og familie, og så blev det Bornholm.

Hvad tiltaler jer ved Bornholm?

– Man får eventyr på forskellige niveauer her. Bornholm rummer mange af de ting, som vi gerne ville. Det er både eksotisk samtidig med, at det er enorm trygt, for vi har jo også tre børn med i det her, så der er en masse ting, der skal være nemt og fungere til hverdag.

– Og så er det jo klart, at en af forudsætningerne for at starte virksomhed, det er økonomi. Og faste lave omkostninger som man eksempelvis kan få på Bornholm i modsætning til København. Det gør, at man får luft i budgettet, og så giver det tid til, at man kan realisere nogle af de drømme, man har.

 


Thomas Godt

Gift med Stine Godt, som han har virksomheden Godt Bornholm med.

Parret har tre børn.

Familien flyttede til Bornholm i sommeren 2017 og bor i Svaneke.

De flyttede hertil fra København, hvor parret før havde en travl hverdag, og hvor arbejdet fyldte meget.

Til og med 15. juni udstiller parret nogle af deres produkter i en historisk kontekst på Grønbechs Gård i Hasle.