Hjemvendt: Bornholm opfylder Tanjas ønsker til hverdagen

Hjemvendt: Bornholm opfylder Tanjas ønsker til hverdagen
Tanja Borby Preisler vendte for nogle år siden hjem til Bornholm. Nu har hun fået nyt job i Nykredit Bank. Foto: Nikolaj Beyer, BeyerKonoy
DAGENS NAVN | ABONNENT | 15. FEB 2024 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
15. FEB 2024 • 05:30

For nogle år siden vendte Tanja Borby Preisler tilbage til Bornholm for at få mere tid i hverdagen og det, der er vigtigt i livet. Hun er lige begyndt i et nyt job i Nykredit Bank.

Hvorfor er privatrådgiver i Nykredit Bank det rigtige job for dig?

– Det er det rigtige job for mig, fordi jeg elsker dialogen med kunderne. Jeg nyder at hjælpe og rådgive kunderne. For mig er kunderne ikke bare et navn på en skærm, jeg gør altid mit bedste for at se det hele menneske. Samtidig kan jeg rigtig godt lide at arbejde lokalt, hvor der også er en chance for at møde kunderne i fritiden.

Hvad lægger du vægt på i dit møde med kunderne?

– Det er vigtigt for mig, at kunderne føler sig trygge, både ved mig som person og ved den rådgivning, jeg giver. Jeg ser frem til at lære mine kunder at kende og skabe et rigtig godt samarbejde med dem hen over de næste mange år.

 

Hvad har du arbejdet med tidligere?

– Jeg er oprindeligt uddannet privatrådgiver i Danske Bank og har arbejdet en årrække på Fyn. De seneste par år har jeg arbejdet som advokatsekretær på et lokalt advokatkontor. Det har været rigtig spændende at prøve et nyt fag, og mine år som advokatsekretær har givet mig noget baggrundsviden, som jeg også tager med mig, når jeg igen vender tilbage som privatrådgiver.

Hvordan kan du bruge dine erfaringer i det nye job?

– Jeg tager både ting med fra min tid som privatrådgiver på Fyn og ting fra min stilling som advokatsekretær. Begge stillinger har givet mig en masse viden, både fagligt og menneskeligt. Jeg glæder mig til – i samarbejde med kunderne – at lave en masse gode, økonomiske løsninger, som kan hjælpe kunderne med at opnå deres fremtidige drømme.

Hvorfor vendte du tilbage til Bornholm?

– Som familie ønskede vi os mere tid i hverdagen. Når vi kiggede på vores hverdag, så brugte vi rigtig meget af vores energi på transport. Det tog tid fra det, som er vigtigst, nemlig vores børn. På Bornholm har vi minimeret vores transporttid væsentligt, hvilket giver os den tid, vi ønsker os som familie. Ud over det er vi kommet tættere på den del af familien, som bor her på Bornholm.

Hvordan har det så været at vende hjem?

– Det har været skønt. Det har givet os den ro, vi søgte som familie. Hele familien nyder nu godt af at have hele vores dagligdag i cykelafstand. Min mand, som er født og opvokset på Fyn, er også faldet rigtig godt til. Bornholmerne har åbne arme, og han følte sig meget hurtigt hjemme.

Hvis du kunne flytte en ting til Bornholm, som du havde glæde af ovre, hvad skulle det så være?

– Vi mangler selvfølgelig min fynske svigerfamilie. Ud over det savner vi faktisk ikke noget, da Bornholm indeholder de ting, vi som familie ønsker os.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg bruger klart det meste af min fritid på min familie og vores børns fritidsinteresser. Derudover nyder vi at bruge vores fritid sammen med børnenes bedsteforældre. Herudover rejser vi flere gange om året til Fyn, hvor vi besøger min svigerfamilie og mange af vores venner, som fortsat bor på Fyn og Sjælland. Endelig bruger både min mand og jeg en del tid på at engagere os i vores børns hverdag, og vi er derfor at finde i forældreråd i både børnehaven og skolen.

Tanja Borby Preisler

32 år

Gift med Thorbjørn, mor til Alberte, Isabella og Johannes

Oprindeligt fra Nexø, bor i dag i Rønne



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT