Førtidspensionist med slag i

Førtidspensionist med slag i
Hanne har bevist, at man godt kan blive danmarksmester i en sport, selvom man grundet svigtende fysik er blevet førtidspensionist. Foto: Jesper Gynther
DAGENS NAVN | Fredag 20. september 2024 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
DAGENS NAVN | Fredag 20. september 2024 • 05:30

Hanne Reimich har på grund af helbredet måttet sige farvel til både sit job i sundhedsvæsenet og til fritidsinteressen bowling. I stedet har hun kastet kærligheden på minigolf, som er mere skånsomt for kroppen. Hun træner næsten hver eneste dag og er nu blevet så dygtig, at hun er blevet danmarksmester i veteranklassen for damer.

Hvorfor spiller du minigolf?

– Det kom lidt ad omveje. Jeg har spillet bowling i næsten 30 år, men da corona lukkede alle indendørs ting ned, fandt vores bowlingklub på, at vi skulle mødes i Bornpark i Østerlars, som er en udendørs minigolfbane. På det tidspunkt havde jeg aldrig spillet minigolf, jeg havde ikke engang prøvet kræfter med det i ferier eller noget andet. Men det var meget sjovt, så vi var nogle stykker, der blev hængende i minigolfen.

– Kroppen er jo også blevet det ældre, så jeg kan ikke så meget mere. Jeg har meget dårlige led, hypermobile led. Det gør, at jeg er ikke så terrængående, som jeg har været, og derfor blev jeg førtidspensionist i 2019 efter mere end 40 år i sundhedsvæsenet som social- og sundhedsassistent.

– I minigolf har jeg mulighed for at sidde ned, når jeg ikke selv slår, for jeg tager altid en jagtstol med. Så sidder jeg ned, når de andre spiller deres slag, og det gør det muligt for mig, at jeg kan være med. I bowling kan man også sidde ned, men det kræver lidt flere kræfter at spille det, så jeg er faktisk helt stoppet med det. Min krop kan ikke klare det mere, så nu spiller jeg kun minigolf.

Hvor tit spiller du minigolf?

– Hver eneste dag! Eller i hvert fald fem til seks gange om ugen. Jeg spiller med min mand, Helmund, som jeg også spillede bowling med. I begyndelsen var vi medlem i Østerlars Minigolf Klub, som spiller på Bornpark, men da Minigolf Klubben Rønne åbnede, så var det meget naturligt for os at skifte, for vi bor selv i byen. Og så spiller klubben jo i Juhls Minigolf, som er et indendørs minigolfcenter, så det gav os mulighed for at spille hele året rundt.

– Det er gået lidt slag i slag. Jeg er blevet bedre til minigolf, og så giver det også noget socialt. Vi er en gruppe på 10-12 spillere, som kommer til træningsdagene og træner ekstra og sådan nogle ting.

Du er også en af dem, der tager til turneringer ovre. Hvorfor gør du det?

– Vi har rejst meget med vores bowling og synes, det er sjovt at spille turneringer, så det ville vi gerne fortsætte med, da vi byttede til minigolfen.

– Vi er ofte 9-10 stykker af sted hver gang, men det er ikke alle medlemmer, der har lyst til at tage med til stævner og danmarksmesterskaber. Mange deltager dog i de lokale turneringer i Juhls Minigolf.

– Det kræver jo noget at være med til turneringer ovre, for man er nødt til at tage afsted nogle dage i forvejen for lige at lære banerne at kende. Selvom det er samme underlag, man spiller på som derhjemme, så er det aldrig helt det samme, for trækket i banerne er ikke ens - logisk nok. Så vi plejer at tage afsted om onsdagen, og så er vi hjemme mandag efter middag.

Hvorfor er det sjovt at konkurrere til stævner?

– Jeg kan godt lide udfordringen i at lave de gode slag. Man vil jo gerne lave en 1'er på alle hullerne, men det lykkes aldrig i samme runde - og det er måske også meget godt, for så var man nok ikke kommet igen.

– Og selvom jeg er en halvgammel kone, så vil jeg jo stadig gerne have det hyggeligt, og det er socialt rart at være sammen med mennesker, der også spiller minigolf. Men det skal også stadig være seriøst, fordi for mig hænger seriøsiteten også sammen med det at have det socialt godt.

Du er netop blevet Danmarks bedste i veteranklassen på eternitunderlag. Hvad betyder det for dig?

– Jeg synes, det er fantastisk i min alder at få lov til at opleve at blive danmarksmester. Det har jeg aldrig oplevet før, heller ikke i bowling. Og det var jo ikke, fordi der kun var tre i rækken, der var omkring 10.

– Jeg må så også indrømme, at det kom lidt bag på mig, for jeg har jo ikke spillet mere end fire år. Vi startede med at spille minigolf i sommeren 2020, og nogle af dem jeg spillede imod har spillet alt mellem 10 og 35 år.

Har du sat dig nogle nye ambitioner?

– Jeg har en ambition eller ønske om at vinde en DIF-medalje. Den bliver uddelt til den bedste spiller af alle til danmarksmesterskabet - den bedste mandlige og bedste kvindelige spiller. Jeg havde lige så mange point som en kvinde i seniorrækken, så vi måtte ud i omkamp, som jeg desværre tabte. Det må være det næste store mål, hvis jeg skal gå efter noget.

– Ellers er der bornholmsmesterskabet på lørdag i Bornpark, men der har jeg ikke de store ambitioner, for mos er ikke mit favoritunderlag.

Hanne Reimich

Har altid boet i Rønne.

Uddannet social- og sundhedsassistent.

Arbejdet mere end 40 år i sundhedsvæsenet.

Førtidspensinist siden 2019. Bliver folkepensionist om en måned, når hun fylder 67.

Gift med Helmund og sammen har de tre børn og to børnebørn.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT