'Flere og flere kvinder begynder at få øjnene op for velsmagende øl'

'Flere og flere kvinder begynder at få øjnene op for velsmagende øl'
Natasja Dellgren. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 25. MAJ 2021 • 06:02
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
25. MAJ 2021 • 06:02

Dagens navn: Natasja Dellgren er forholdsvis nyudklækket amatørbrygger og har kun brygget øl i et års tid. Alligevel var det Natasja Dellgren, der løb med sejren ved Bornholms Håndbryggerlaugs årlige konkurrence, hvor den bedste 'belgiske blonde' blev kåret på Small Batch Brewery.

Hvordan føles det at vinde konkurrencen?

– Det føles meget surrealistisk, men også en fed oplevelse. Da jeg ikke har brygget så længe, er det et stort skulderklap og anerkendelse, som jeg med ydmyghed tager med mig.

Hvorfor begyndte du at brygge øl?

– Jeg startede med at være en del af min mands ølbrygning derhjemme. Han startede med at brygge i 2011, hvor interessen blev vakt ved, at en ven introducerede en af sine hjemmebryggede øl. Siden da har han brygget mange øl og er blevet rigtig dygtig til det. Jeg har været observatør gennem mange bryg, og på et tidspunkt fik jeg selv lyst at prøve at lave en øl, og det var så sådan, det egentlig startede for et års tid siden. Jeg har jo kun lavet to øl i min "karriere", så det er jo fortsat meget nyt for mig. Men jeg har haft en god læremester i min mand, og uden ham ved jeg ikke, om mine øl havde blevet så gode.

Hvad er det særligt ølbrygning, der tiltaler dig?

– Uvisheden om hvordan produktet ender med at blive. Det er lidt som at lave sin egen madopskrift for så bagefter at lave den for at finde ud af, om den smager godt. Når det så er sagt, tager det jo en del længere tid for en øl at blive færdig, og den spænding i ventetiden er noget af det sjove.

Du vandt som eneste kvindelige deltager håndbryggerkonkurrencen, og I er samtidig få kvinder i Bornholms Håndbryggerlaug. Hvad tænker du, at det skyldes?

– Tror altid det har været en mandeting det med øl, men flere og flere kvinder begynder at få øjnene op for, at der findes mange forskellige øl og glæden ved at drikke en velsmagende øl.

Kan du beskrive den bedste øl, du nogensinde har smagt?

– En god oplevelse var, da jeg smagte min mands stout for nogle år siden, den var virkelig god, og der fik jeg virkelig smag for, at hjemmebrygget øl kunne noget helt specielt. Der findes mange forskellige stilarter indenfor øl, derfor er det egentlig også svært at sige, hvilken der er den bedste i min optik. Personligt kan jeg dog godt lide en IPA og pilsner.

Øl er jo de senere år blevet en trend nærmest på linje med vin, hvad tænker du, det skyldes?

– Jeg tror helt sikkert, at navne som Mikkeller har gjort, at flere er begyndt at eksperimentere med øl-brygning derhjemme.

Tror du at interessen med ølbrygning er særligt stor på Bornholm?

– Ja, måske. Det har måske noget at gøre med, at folk på Bornholm er lidt mere alternative eller ikke har de samme muligheder for at gå ud som i andre steder i landet. Og så har folk brug for en hobby, specielt under corona. Desuden er det vel bare lidt cool at kunne servere en øl til venner og familie, man selv har lavet.

Har du et yndlingssted på Bornholm?

– Det er helt sikkert min have om sommeren.

 


Natasja Dellgren

34 år

Født og opvokset i Rønne

Gift med Casper Dellgren, har sammen et barn og to bonusbørn

Uddannet og arbejder som sygeplejerske

Bor på Balka

Vandt fredag den 21. maj Bornholms Håndbryggerlaugs konkurrence om den bedste 'belgiske blonde', hvor prisen er en 1000 liters produktion hos Small Batch Brewery i Rønne