– Jeg startede med at være en del af min mands ølbrygning derhjemme. Han startede med at brygge i 2011, hvor interessen blev vakt ved, at en ven introducerede en af sine hjemmebryggede øl. Siden da har han brygget mange øl og er blevet rigtig dygtig til det. Jeg har været observatør gennem mange bryg, og på et tidspunkt fik jeg selv lyst at prøve at lave en øl, og det var så sådan, det egentlig startede for et års tid siden. Jeg har jo kun lavet to øl i min "karriere", så det er jo fortsat meget nyt for mig. Men jeg har haft en god læremester i min mand, og uden ham ved jeg ikke, om mine øl havde blevet så gode.
Hvad er det særligt ølbrygning, der tiltaler dig?
– Uvisheden om hvordan produktet ender med at blive. Det er lidt som at lave sin egen madopskrift for så bagefter at lave den for at finde ud af, om den smager godt. Når det så er sagt, tager det jo en del længere tid for en øl at blive færdig, og den spænding i ventetiden er noget af det sjove.
Du vandt som eneste kvindelige deltager håndbryggerkonkurrencen, og I er samtidig få kvinder i Bornholms Håndbryggerlaug. Hvad tænker du, at det skyldes?