Ølkonkurrence: Prisen gik til eneste kvindelige deltager

Ølkonkurrence: Prisen gik til eneste kvindelige deltager
Prisen for bedste 'belgiske blonde' gik til Natasja Dellgren fra Bornholms Håndbryggerlaug, der deltog som eneste kvinde. Foto: Jens-Erik Larsen
| 22. MAJ 2021 • 11:25

Amatørbryggeri

Fredag aften holdt Bornholms Håndbryggerlaug deres årlige konkurrence.

Temaet for i år var den bedste 'belgiske Blonde', der er en lys og fyldig øl. Her dystede ni amatørbryggere fra Bornholms Håndbryggerlaug, hvor et panel bestående af dommere fra Svaneke Brygshus og Small Batch Brewery kårede den den bedste øl. 

Og her gik prisen til Natasja Dellgren fra Bornholms Håndbryggerlaug.

– Det var et højt niveau, men Natasja Dellgrens ramte alle de rette noter ved en god belgisk blonde med en god frugtet smag, et godt ølskum og den rette lyse farve, sagde Johnny Fagerlund, direktør for Small Batch Brewery, der lagde lokaler til aftenens konkurrence. 

En overraskelse

For amatørbryggeren kom den flotte kåring som lidt af en overraskelse.

– Jeg har kun brygget øl i et års tid, så blev faktisk en smule overvældet, men det er da fedt at få den anerkendelse - og også lidt sjovt at vinde, når jeg er den eneste kvinde, fortalte Natasja Dellgren, der vurderer, at man lige er tre kvinder i Bornholms Håndbryggerlaug ud af godt 40 medlemmer.

Hun håber derfor også, at flere nu kan finde vejen ind i hobbyen med at brygge øl.

– Det er jo et håndværk, som alt andet - så hvorfor ikke?, sagde Natasja Dellgren.  Vinderen får brygget sin øl i en 1.000 liters produktion hos Small Batch Brewery, der også producerer egen etikette til øllen.

Natasja Dellgren fortæller, at hun ikke har ambition om at brygge på professionelt plan, men at hun dog er i kontakt med en række bryggerier, der er interesseret i at sælge øllen.

  – Udover Small Batch Brewery har også Svaneke Bryghus og Ølstauan vist interesse, så vi skal da nok til at brygge i større skala, fortæller Natasja Dellgren, der sammen med sin mand lige nu brygger på hobbyplan.