Filipe kørte direkte fra Portugal til Bornholm med sin kæreste

Filipe kørte direkte fra Portugal til Bornholm med sin kæreste
Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT | 30. SEP 2021 • 07:30
Jakob Nørmark
Journalist
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT
30. SEP 2021 • 07:30

DAGENS NAVN Filipe Fernandes Severino er portugiser men fandt sin danske kæreste Maria, da hun boede i Portugal. I august flyttede parret til Bornholm.

Hallo! Vores fotograf har taget et billede af dig, og jeg ved kun, at du er portugiser. Hvad har bragt dig til Bornholm?

– Min kæreste studerer til sygeplejerske, og hun er lige begyndt at læse her på Bornholm. Jeg vil gerne blive her i landet længe nok til at få adgang til en ph.d-uddannelse i palæontologi. Jeg kan begynde studierne, når jeg har været her i to år, og jeg har allerede været her i næsten halvandet år.

Hvor mødte du og din kæreste hinanden?

– Hun boede to-tre år i Portugal, og vi mødte hinanden en dag, jeg var ude at surfe. Jeg var lige kommet op af vandet for at slappe af, og så faldt vi i snak. Hun spurgte, om jeg ville have en øl, jeg sagde ja tak, og så tog det ene det andet.

Hvor længe har I så boet på Bornholm?

– Vi ankom i august, men har boet andre steder i landet. Turen tog vi direkte i bil fra Portugal og med færgen fra Tyskland til Bornholm.

Hvad laver du, mens du er her?

– I en måneds tid har jeg arbejdet på et hotel tre-fem dage om ugen som handyman.

Hvad er dit første indtryk af livet på Bornholm?

– Det er ret fantastisk. Jeg synes, at det er meget interessant, hvordan I lever i sameksistens med naturen. Det er ikke noget, man ser så ofte. Jeg har stor respekt for naturen. Vejret er lidt køligt, men sådan er det vel at være på en ø.

Når du siger palæontologi, tænker jeg på dinosaurer og Jurassic Park. Hvad går faget ud på?

– Det har at gøre med de allerførste dyr, der gik på jorden – også fra før dinosaurerne og op til i dag. Faget består af undersøgelser og analyser af de geologiske strukturer og lagene i jordene.

Har du så haft tid til at lære noget om den lokale historie her?

– Lidt har jeg lært. Ifølge de lokale er øens centrum den ældste del, så jeg er interesseret i at lave en lille udgravning for at se, om jeg kan finde noget spændende. Hvis det har palæontologisk interesse, vil jeg henvende mig til museet. Sidste år fandt jeg faktisk et forstenet kranium fra et dyr, og ud fra dets form kunne jeg konkludere, at det var fra et reptildyr. Med en karbontest ville jeg have fået et klarere resultat.

Var det et fund, du gjorde i Portugal?

– Nej, det var et andet sted på landet i Danmark. Her på øen har jeg fundet nogle forstenede hestetænder. De stammer formentlig fra den seneste geologiske periode, som man kan finde fossiler af dyr fra. Det er muligt at finde fossiler af dyr, som stadig eksisterer i dag.

Jeg kan se, at du nogle gange lufter en hund. Er det din?

– Det er min kærestes hund, som hun fandt på et dyreinternat i Portugal. Hun siger, at hun blev forelsket i hunden, inden der var gået et minut.

Ah, så hunden var med i bilen, da I kørte hele vejen fra Portugal?

– Ja, for hunden føler sig bedre tilpas i en bil end på et fly.

 

Filipe Fernandes Severino

29 år

Fra Portugal.

Bor i Rønne med sin danske kæreste, Maria.

Har en kandidatgrad i palæontologi.

Arbejder på The Falcon Hotel i Sandvig som altmuligmand.

Går under kælenavnet Simão.