En privilegeret præst fylder rundt

En privilegeret præst fylder rundt
Henriette Ry Nielsen er glad for at kunne hjælpe mennesker i sorg og har nu gang i sorggruppe nummer 16. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 14. MAR 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
14. MAR 2023 • 15:30

Henriette Ry Nielsen, der fylder 60 år onsdag den 15. marts, glæder sig til snart at blive hundrede procent sognepræst i Rønne.

Bornholm mangler både en provst og nogle præster. Det giver mere arbejde til de tilbageværende præster, blandt andre sognepræst Henriette Ry Nielsen i Rønne. Der skal løbes stærkt, når man somme tider på en søndag både skal klare en gudstjeneste i Rønne og i et andet sogn på Bornholm.

Det får dog ikke Henriette Ry Nielsen, der fylder 60 år onsdag den 15. marts, til at fortryde sit jobvalg eller klage over tingenes tilstand.

– Man er privilegeret som præst, fordi folk er så åbne overfor én, og man får lov tll at være med i sine medmenneskers store stunder – både de glædelige og de sørgelige. Det handler om mennesker i alle aldre, og det er ikke kun begravelser og sorg. Men også barnedåb og bryllupper og konfirmationer, som vi bruger meget tid på i Rønne. Vi har rigtig mange konfirmander. Det er glædeligt, at de unge mennesker her på Bornholm vælger at blive konfirmeret, mens antallet af konfirmationer på landsplan er faldende.


Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her