En bornholmerjournalist fylder rundt
Flemming Nørregaard startede som lokalredaktør i Nexø, og siden kom han til fjernsynet.
Flemming Nørregaard voksede op i Svaneke og blev udlært keramiker hos Michael Andersen i Rønne. Men den helt store interesse var at blive journalist, og det ønske blev opfyldt, da han blev Dagbladet Bornholmerens lokalredaktør i Nexø Kommune.
Flemming Nørregaard, der onsdag den 1. marts fylder 70 år, fik en lang karriere i journalistikken, hvor han også kom til at lave landsdækkende fjernsyn.
– Jeg ville jo være journalist, og jeg var i erhvervspraktik på Bornholmeren, hos Søren Wolff og Kurt Stenstrop, i 1960’erne. Jeg skrev min første artikel på Bornholmeren i 1968. Da jeg var blevet udlært keramiker, fik jeg arbejde på Bing & Grøndahl porcelænsfabrikken i København. Men jeg fortsatte med at skrive lidt til blandt andet fagblade og Bornholmeren i min fritid. Så spurgte jeg på Bornholmeren, om jeg kunne få en læreplads, og så fik jeg job, fortæller Flemming Nørregaard om vejen ind i journalistfaget.
Senere gik vejen over Aktuelt, typografernes ugeblad Dansk Grafia, en kort tur tilbage til Bornholmeren, inden han kom ind i tv-branchen via TV 2/Bornholm.
Turen gik til Kolding
På det "store TV 2" fik man øje på Flemming Nørregaard, da han havde lavet en dokumentarfilm om 2. verdenskrig. Det førte til, at han blev redaktionschef på programmet "Set & Sket". Det var et populært program med op til 700.000-800.000 seere med indslag fra hele landet.
Set & Sket blev herefter produceret fra TV 2/Bornholm i et par år. Programmet flyttede til TV Syd i Kolding, og redaktionschefen flyttede med.
– Min hustru, Lone Hørlyk, og jeg havde lige købt et dejligt hus i Aarsdale, og det skulle vi aldrig væk fra. Men vi kunne da godt tage til Kolding i et år, maks...
– Det blev til 17 år.
Set & Sket lukkede undervejs, og Flemming Nørregaard kom over på TV Syd (som dækker Syd- og Sønderjylland) som nyhedsjournalist og vært. Han kom derefter i mange år til at stå i spidsen for TV Syds produktionsselskab, SydProduktion Aps.
Tilbage til Bornholm
Det var en ildebrand, som førte Lone Hørlyk, der er fra Nexø, og Flemming Nørregaard tilbage til Bornholm.
– Vi havde lige solgt vores hus i Kolding og havde fundet os en stor lejlighed midt i byen. Men så opstod der brand i nabolejligheden, og branden bredte sig til vores lejlighed. Det hele brændte.
– Jeg var fyldt 60, og så sagde jeg til Lone: Nu flytter vi til Bornholm. Det gjorde vi. Jeg gik på efterløn, mens Lone, der er producerassistent, hurtigt fik job på TV 2/Bornholm, fortæller Flemming Nørregaard.
Havemand for Kadeau
– Jeg har altid haft kolonihave, og jeg havde sagt til min søn Nicolai, at når jeg blev pensionist, skulle jeg nok klare hans have. Han tog mig på ordet. "Nu skal du bare se, far". Så var det en hel mark i Pedersker, og jeg tænkte nej, nej, nej.
Sønnen Nicolai med samme efternavn som faren er kok og en af medejerne af Michelin-restauranten Kadeau i Vestre Sømark.
– Der knoklede Lone og jeg i nogle år. Der var en frugtplantage og tre køkkenhaver. Vi dyrkede masser af forskellige slags kål, porrer, alt muligt grønt og forskellige bær. Vi plukkede masser af urter og svampe i skoven. Alt til brug i restauranten. Det var meget lærerigt og sjovt, og vi kom ud i naturen. Det var dejligt, siger Flemming Nørregaard.
De havde på den måde deres andel i, at Kadeau i 2016 fik en stjerne i Michelinguiden, og de var stolte over det.
Men det var også hårdt arbejde, så efter nogle år ansatte Kadeau en medarbejder til køkkenhaven.
Flemming Nørregaard og Lone Hørlyk har sommerhus på Fanø, og en gang om året mødes de med rotarykammerater fra Nexø og deres partnere. Så bliver der plukket østers. – Vi lever af østers og champagne i tre dage, fortæller Flemming Nørregaard. Privatfoto
Tilbage til Kolding
Lone Hørlyk og Flemming Nørregaard flyttede for et år siden tilbage til Kolding.
– Vi havde stadig en lejlighed i Kolding, og vi rejste meget frem og tilbage mellem Bornholm og Kolding, hvor vi har stort set hele vores netværk. Jeg er med i flere foreninger, og jeg har blandt andet været meget aktiv i Rotary. Så jeg har rigeligt at se til, og det er godt, og så har jeg endelig fået tid til at læse en masse. Jeg interesserer mig meget for Sønderjyllands historie og har lavet mange udsendelser om emnet, og så for Bornholm, selvfølgelig, siger Flemming Nørregaard.
– Jeg har også en stor kolonihave i Kolding, hvor jeg dyrker grøntsager til halvdelen af byen. Det er vældig hyggeligt, tilføjer han.
Hvad betyder Bornholm for dig, når du nu igen er blevet frivillig eksilbornholmer?
– Jeg følger med. Jeg læser nyheder fra Bornholm, før jeg læser alle andre nyheder. Jeg er jo bornholmer tilbage i mange slægtled.
– Vi glæder os hver gang vi skal til Bornholm, hvor vi har en ferielejlighed på Dueodde, slutter Flemming Nørregaard.
NYT JOB
MEST LÆSTE

Te betronijns
Når man får noget ‘te betronijn(s)’, så får man det på kredit. I Bornholmsk Ordbog illustreres udtrykket blandt andet med følgende citat: ‘Hajn ræstar ju ejnhillu alt, så vi torr væl foie lâ’jn få mera te betronijngs’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration