Dødsfald: 'Hellere sige ja en gang for meget end at sige nej og så fortryde det'

Elisabeth Krogh var journalist på Bornholms Tidende i 13 år. Foto: Berit Hvassum
MINDEORD | ABONNENT | 21. NOV 2022 • 05:30
Af:
Claus Theilgaard
MINDEORD | ABONNENT
21. NOV 2022 • 05:30

MINDEORD

Journalist og iværksætter, Elisabeth Krogh Mikkelsen, er efter længere tids sygdom sovet stille ind på Rønne Hospital ti dage før sin 60-års fødselsdag.

Elisabeth blev født i Hammel – næsten på lokalredaktionen – hvor hendes forældre var journalister. Hun voksede i Hinnerup. Efter gymnasiet blev det til mange og lange rejser med bopæl i London, Israel og Grækenland.

Efter praktik på Vendsyssel Tidende blev Elisabeth uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993 og flyttede kort efter til Kolding Folkeblad. Herfra gik karrieren videre til Ergoterapeuten som hun til sidst var redaktør for.

Fagbladet blev skiftet ud med Ugexpressen.dk, som Elisabeth var indehaver af. Ugexpressen bringer aktuelle artikler skrevet for og til unge. Mediet var dengang meget anvendt i grundskolerne. Mediet blev solgt fra og erstattet med restaurant og butik Olivenladen i Svaneke.

Efter nogle år trak journalistikken igen og Elisabeth skiftede grydeskeerne ud med en redaktørpen på Bornholms Tidemdes redaktion i Nexø.

Når det kunne passes sammen med lange arbejdsdage, var Elisabeth et friluftsmenneske, der nød at stå på ski, vandre og cykle – bl.a. til Paris med Team Rynkeby. Hun levede efter mottoet: ”Hellere sige ja en gang for meget end at sige nej og så fortryde det.”

Elisabeth var en omsorgsfuld og glad mor. Hun efterlader ægtemand og fire store børn.

Bisættes fra Svaneke Kirke på sin 60-års fødselsdag fredag den 25. november kl. 11.00.

 

Claus Theilgaard

Grynegård

Svaneke