'Det skal komme fra hjertet for at smage godt'

Janhom Ottonello elsker at lave mad og gør det nu med meget mere plads omkring sig. Den 1. april flyttede Aroy Dee Thai Takeaway og Minimarked ud for enden af gågaden i Rønne, og det betyder, at mange af dem, der tidligere hentede takeaway, i stedet vælger at spise på stedet.
Hvordan har det været at skifte til nye, store lokaler?
– Jeg nyder at have fået mere plads, så det er dejligt. Der er mange, der giver udtryk for, at de er glade for, at de kan spise her. Det andet sted havde vi ikke så mange spisepladser, så det er nyt. Nu bliver gæsterne og hygger. Om fredagen har vi besluttet at lave buffet, men det er helt nyt.
Hvad er vigtigt for dig, når du laver mad?
– Det vigtigste er, at jeg har friske råvarer hver dag. Nogle varer er jeg nødt til at få overfra som for eksempel stærk og sød basilikum, men står jeg og mangler noget, så må jeg hen i Netto eller et andet supermarked. Hjemme har jeg et drivhus, og her dyrker jeg blandt andet sød basilikum. Det er vigtig for mig, at maden bliver tilberedt som i Thailand. Jeg har oplevet, at nogle gerne vil lave deres egne thairetter derhjemme, og så kommer de og spørger, hvad de skal bruge, for de har ikke kunnet få det til at smage helt, som det jeg laver. Jeg bruger for eksempel fem forskellige sojasaucer. En gang var der et ægtepar, der købte sur-sød sauce i minimarkedet, men de syntes ikke det smagte, som det jeg serverede for dem. Jeg laver selv den sur-søde sauce, og det på flaske smager ikke helt, som jeg laver den, så det endte med, at de købte min hjemmelavede. Blandt andet bruger jeg ikke almindeligt dansk sukker.
Janhom Ottonello47 år
Bor i Rønne
Gift med Asbjørn Mortensen
Har to voksne børn i København og et barnebarn
Du har været på Bornholm siden 2015, hvordan er det?
– Jeg kunne lide stedet med det samme. Jeg kan godt lide naturen og tempoet herover. Det er er stille og roligt, og det passer mig godt. Jeg nyder mit arbejde og bagefter at komme hjem og slappe af i haven og passe mit drivhus. Mange gange kommer jeg kommer først hjem klokken 11 om aftenen, men det første jeg gør er at se til mit drivhus og vande mine planter. Det elsker jeg lige så meget som at lave mad. Det kommer fra mit hjerte, det skal det for at komme til at smage godt.
Hvor tit er du i Thailand?
– På grund af corona har jeg ikke været der i to år, men jeg er lige kommet hjem derfra. Jeg var der i 24 dage, mens forretningen her blev lavet. Jeg er buddhist og var nonne i et tempel i en uge. Her stod jeg op klokken fire om morgenen, sov til klokken ni om aftenen. Jeg læste budhas ord, og man bruger dagen på at bede. Man spiser kun en gang om dagen, og det er vegetarisk. Jeg bad for min mor og far, der begge er døde. Jeg mistede min mor i den periode, hvor jeg ikke kunne komme til Thailand på grund af nedlukning. I Thailand betyder famlien meget, rigtig meget. Jeg har tre søskende i Thailand, og de bor sammen.
Er du også praktiserende buddhist her på Bornholm?
– Ja, det er jeg. Jeg beder hver dag for, at jeg laver god mad til dem, der kommer her. Det er mit hjerte.

NYT JOB
MEST LÆSTE

Ejn sæksara
Et sæt bestående af en stor snaps og et lille glas øl. Betegnelsen kommer af, at det kostede seks øre.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration