'Det er tredje gang på 20 år, at jeg flytter til Bornholm'

'Det er tredje gang på 20 år, at jeg flytter til Bornholm'
Jan Pagsberg. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | NEXØ | ABONNENT | 16. OKT 2021 • 05:30
DAGENS NAVN | NEXØ | ABONNENT
16. OKT 2021 • 05:30

Jan Pagsberg er nyansat i Hundekunsten.


Hvorfor er du flyttet til Bornholm?

– Jeg har faktisk boet her før. Det er tredje gang på 20 år, at jeg flytter til Bornholm. Denne gang er det, fordi jeg gerne ville tilbage til naturen, som jo er helt særlig. Lige nu bor jeg midlertidigt på Møbelfabrikken, fordi der er mangel på lejeboliger, og det var den eneste mulighed. Jeg har fået et lille familieværelse til mig og min søn, men jeg har det kun til og med maj måned, for derefter skal det lejes ud på dagsbasis.

Du er nyansat i Hundekunsten. Hvordan fik du jobbet?

– Det var faktisk igennem Øens Venner, som har en underafdeling, der hedder Hyggen, som er en gruppe, der mødes og spiser sammen i Nexø tre gange om ugen. Her mødte jeg Mogens og Birthe, der ejer Hundekunsten, og de sagde, at jeg kunne få job hos dem.

Hvad er dit eget forhold til hunde?

– Jamen jeg elsker hunde. Jeg har selv en dansk-svensk gårdhund, jeg har efterladt hos min datter i Svendborg, mens jeg bor her på Møbelfabrikken.

Hvilken hunderace, kan du bedst lide?

– Jeg kan egentlig lide alle hunde. Jeg har selv haft en doberman for 20 år siden, og nu har jeg en dansk-svensk gårdhund, så det er jo hunde i hver sin ende af spektret.

Hvad laver du, når du har fri?

– Om sommeren sejler jeg i kajak. Ellers går jeg lange ture i naturen, plukker svampe og tager ud og hopper på klipper med min søn. Det er godt at komme ud og få brugt noget energi, når man er ni år. Det var også en af årsagerne til, at vi flyttede herover. Han savnede også at komme mere ud i naturen.

Hvad er jeres yndlingssted på Bornholm?

– Hvis det skal være skov, så er det Paradisbakkerne. Ellers er det ude ved klipperne. Sådan et sted som Gudhjem og den vej langs kysten er også dejligt.

 


Jan Pagsberg

Alder: 52 år

Bor i Nexø sammen med sin søn på ni år, der går på Paradisbakkeskolen.

Kommer fra Svendborg, hvor hans datter stadig bor, da hun læser på HF.

Beskæftigelse: Arbejder som ekspedient i Hundekunsten i Nexø