Det er motiverende at prøve noget nyt

Det er motiverende at prøve noget nyt
Karsten Schmidt-Olsen er sammen med familien flyttet til et hus I Rønne, hvor de flyttede ind i begyndelsen af oktober. Privatfoto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 14. NOV 2023 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
14. NOV 2023 • 05:30

Karsten Schmidt-Olsen har sammen med sin kone og deres barn taget springet fra København til Bornholm. Her skal han være regnskabsassistent hos Bornholms Landbrug og Fødevarer.

Hvorfor valgte I at flytte til Bornholm?

– Først og fremmest er min kone bornholmer, og jeg er fra Bylderup-Bov, der er en lille by i Sønderjylland. Vi mødte hinanden i København, men vi var nået til et punkt, hvor vi begge gerne ville ud af byen, og så faldt valget på Bornholm. Vi havde ikke lyst til at flytte på landet på Sjælland, fordi jeg tror, at man let ender med at orientere sig mod København alligevel. Vi ville gerne flytte til et sted, hvor ens hverdag er rettet mod det sted, både når man er på arbejde, og når man har fri.

Du kommer fra en stilling som fuldmægtig i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvordan bliver det at skifte fagområde?

– Når vi nu alligevel er i gang med det helt store ryk, så passer det mig faktisk rigtig fint at skulle sætte mig ind i noget helt nyt. Jeg synes, at landbruget er superspændende. Jeg plejer at sige, at der er to erhverv i Danmark, der skal kunne klare alle vores udfordringer. Det er skolelærere og landmænd. I landbruget skal man forholde sig til komplicerede regler, produktion, klima, miljø og meget andet. Det bliver spændende at dykke mere ned i og være med til at løse.

Hvad kommer dit job til at bestå af?

– Nu er jeg helt ny i det, men det kommer selvfølgelig mest til at bestå af at arbejde med regnskaber og økonomi. Men jeg har også en lidt anderledes baggrund, hvor jeg før har arbejdet med beslutningsprocesser i forskellige sammenhænge, og så er jeg uddannet filosof. På sigt vil det være interessant at bringe nogle af de kompetencer i spil også. Lige nu glæder jeg mig dog bare til at starte, og det er meget motiverende at skulle kaste mig over et nyt område.

Hvad glæder du dig til ved at bo på Bornholm?

– Vi har været gennem nogle lidt lange måneder med flytning og planlægning af flytning, så lige nu glæder jeg mig mest til, at vi er faldet til, og jeg igen har tid og overskud til at løbe nogle ture. Og så gør det jo ikke noget, at der er så smukt her. Jeg glæder mig også til det liv, vi skal leve her og kunne give vores barn en tryg og god barndom. Vi kommer begge fra mindre steder, så det bliver fedt at kunne give det videre.

Hvad betyder Bornholm for dig?

– For mig er Bornholm indtil nu mest et sted, vi har besøgt i ferier og set familie. Jeg forbinder Bornholm med den smukke natur med klipper, skovene og havet. For mig er Bornholm også et sted, hvor der er højt til loftet. Der sker noget her.

Hvad tænker du på med det?

– Jamen den lille by, hvor jeg er vokset op, har været hårdt ramt af nedlukninger af virksomheder og dermed også arbejdspladser. Den har været meget præget af den centralisering, der har været i samfundet helt generelt. Den følelse har jeg ikke på Bornholm. Her skal tingene fungere, fordi vi er et ø-samfund. Man kan ikke på samme måde lukke ting.

Karten Schmidt-Olsen

37 år.

Bor i Rønne med sin familie.

I sin fritid elsker han at spille guitar, tilbringe tid med sin familie og venner og komme ud og løbe.