– Jeg synes, det er, at man møder mennesker, som man ikke har valgt at møde. At der opstår venskaber, som måske ikke var opstået, hvis man selv skulle have valgt de personer. Det, at man er sammen om forskellige aktiviteter. Spejderne kan give kammeratskab, udsyn, naturkendskab, og man er sammen om fysiske anstrengelser. Man har det varmt, man har det koldt.
– Man er sammen om åndelige ting, det er også en vigtig dimension. Man sætter sig ned og tænker over livet. Det kan være med kristent afsæt som KFUM-spejderne, men det kan også være på andre måder. Min kone er blå spejder, så de grønne og de blå har været gift med hinanden herovre i de sidste 50 år, og det har også betydet noget for spejderne på Bornholm. Det er der ingen tvivl om.
Du er oprindeligt fra Svendborg, men kom til Bornholm i 1969. Hvad betyder Bornholm for dig?
– Det betyder noget for mig, at Bornholm har den geografiske placering, som øen har i Østersøen. Jeg har været engageret i arbejdet med Baltikum tidligere. Så placeringen har betydning for mig. Jeg bor selv langt, langt ude, hvor kraverne er vendt, og der kun er ravnene tilbage inde i Paradisbakkerne. Jeg stortrives der, men jeg lægger ikke skjul på, at min store glæde ved Bornholm er begrundet i, at jeg også bruger øen som base for resten af landet og for resten af verden.
Hvis der nu sidder nogle unge mennesker og læser med, hvad vil du sige, kogt ned, at spejderne kan?