'Coronakrisen betød, at der ikke var så meget at lave'

'Coronakrisen betød, at der ikke var så meget at lave'
Foto: Jakob Jepsen
| ABONNENT | 16. MAJ 2021 • 07:46
| ABONNENT
16. MAJ 2021 • 07:46

DAGENS NAVN: Laila Williamson begyndte som kok i Torvehal Bornholms charcuteri den 1. april, men har tidligere arbejdet steder som Aakirkebyhallerne, Arnager Røgeri, Hotel Romantik, Strandhotellet, Skovly og Beredskabsstyrelsen.

Hvor er du født og opvokset?

– I Aakirkeby. Og jeg har gået i skole dels der, dels i Vestermarie.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?

– Jeg blev færdiguddannet som kok fra Nyker Madservice i 1992.

Hvorfor har du valgt at arbejde med mad?

– Jeg har altid godt kunne lide at lave mad, så langt tilbage jeg kan huske. Så det var rimelig let at tage den beslutning.

Har du det med hjemmefra?

– Nej, egentlig ikke. Altså, mine forældre kunne da godt lide god mad og kan det stadig, men ellers var det bare noget, der faldt i min interesse.

Du har været en del omkring i branchen, hvordan skete det, at du kom til charcuteriet i Torvehal Bornholm?

– Coronakrisen betød, at der ikke var så meget at lave i Aakirkebyhallerne, hvor jeg senest har været. Corona har jo været hård ved mange virksomheder, og da jeg så hørte, de manglede en herude, ringede jeg til Trine Køhlert her fra torvehallen. Vi havde en god snak og fandt ud af, at det da var det her, vi skulle.

Hvordan har din oplevelse af den første tid i torvehallen været?

– Superfin, rigtig dejlig. Her kommer jo masser af mennesker.

Hvad laver du i charcuteriet?

– Jeg laver meget. Fiskefrikadeller, smørrebrød, sandwich, tapas. Og vil folk have to-tre retter ud af huset i forbindelse med en fest for eksempel, finder vi også ud af det. Men folk kan jo også reservere lokale og holde festen her.

Men det, du laver, er primært noget, folk tager med hjem?

– Jaja. Og så har vi jo hele charcuteriafdelingen med hjemmelavet pålæg, pølser fra Hallegaard og Svaneke Slagteren og alle mulige andre kvalitetsting.


Laila Williamson

50 år

Bor i Aakirkeby sammen med sin mand og sine børn, Noah på 16 og Emmalee på 13 år.

I in fritid tilbringer Laila Williamson gerne med venner og familie, så de kan spise god mad sammen. En tur med hundene bliver der også plads til.