17-årige Nathalie skal med i verdens største travløb

17-årige Nathalie skal med i verdens største travløb
Foto: Torben Ager
DAGENS NAVN | ABONNENT | 26. MAJ 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
26. MAJ 2023 • 05:30

Der var en meget stor ekstra gevinst, da travkusken Nathalie Knebelau Hansen tidligere på måneden vandt Copenhagen Cup. For hendes hest Isilon Alassë løb en så god tid, at det også indbragte en billet til Elitloppet i Stockholm. Så nu kommer Nathalie fra Rønne helt tæt på nogle af verdens bedste travtrænere.

 

Hvad tænkte du, da du fandt ud af, at du skal løbe i Stockholm?

– Det er sindssygt. Først troede jeg ikke på det.

– Jeg fandt ud af, at vi skal til Stockholm, da formanden for bestyrelsen i Charlottenlund Travklub kom ned med den lyserøde billet, efter at vi havde vundet Copenhagen Cup. Det er sådan en lyserød blanket, hvor der står "Velkommen til Elitloppet".

– Jeg vidste det først, da hun kom ned til mig med billetten. Vi fik den, fordi Isilon Alassë havde løbet hurtigt nok til at kvalificere os. Det var hans bedste tid nogensinde. Han slog sin egen rekord med et par sekunder ved Copenhagen Cup.

Hvad er dit mål i løbet?

– Det er bare at få et fejlfrit løb. Alle de andre heste har så meget hurtigere tider, end han har. Og nogle gange er han lidt speciel, så jeg er glad, hvis jeg bare kan få ham fra startvognen uden at galoppere.

– Han kan godt blive hidsig, når andre heste på ydersiden af ham er hurtigere, end han er, og så kan han godt finde på at galoppere.

Hvor mange timer om ugen bruger du på trav?

– Jeg træner som regel to heste hver dag, så det er vel cirka to timer om dagen. Jeg træner mest hesten herhjemme på vores mark.

Er der noget, som du må opgive for at kunne prioritere at køre travløb?

– Nogle gange har jeg været til fester, hvor jeg ikke kunne drikke, fordi jeg skulle køre løb dagen efter. Men ellers synes jeg ikke, at jeg må opgive så meget.

Du kommer til at være i Stockholm nogle dage, men skal kun køre løb en enkelt dag. Hvad vil du ellers bruge dagene til?

– Hovedsagligt vil jeg se de andre løb ved Elitloppet. Men vi har da også snakket om, at vi også vil prøve at se lidt af byen, hvis der bliver tid til det.

Vil du også prøve at netværke og skabe kontakter til nogle af alle de travfolk, der vil være på banen?

– Det kunne være sjovt at komme ned og tale med andre travtrænere. Og jeg vil have adgang til staldområdet, så jeg kan faktisk godt gøre det. Men jeg er ikke helt sikker, for jeg er også meget genert.

Skal du være professionel travkusk, eller har du andre planer?

– Min plan er i hvert fald at forsøge at blive professionel. Så skal man tage nogle kurser og få den professionelle licens. Og så skal man selvfølgelig kunne køre ordentligt.

Nathalie Knebelau Hansen

17 år, travkusk.

Går i 10. klasse på Rønne Privatskole.

Bor i Rønne, ingen søskende.