Vandværk siger stop: 'Uansvarligt at fortsætte'

Vandværk siger stop: 'Uansvarligt at fortsætte'
Det ser ikke ud af meget, men det sørger altså for at 182 brugere har vand i hanerne - lidt endnu. Foto: Jesper Lodberg
NYHED | ABONNENT | 15. SEP 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
15. SEP 2023 • 05:30

Høje strømpriser og større krav til prøvetagning gør det umuligt for små vandværker at fortsætte på en rentabel måde, mener driftsleder Jesper Lodberg.

Det er bare 182 brugere, som kommer til at mærke konsekvensen af, at Pedersker Vandværk kaster håndklædet i ringen og opfordrer medlemmerne til kollektivt at gå over til vand fra Bornholms Energi og Forsyning i stedet for det lille lokale vandværk.

– Vi som bestyrelse har taget et valg, for det er ikke rentabelt at drive et lille vandværk mere. Strømpriserne er blevet alt alt for høje, og der stilles større og større krav til aftagning af vandprøver. Det bliver så dyrt efterhånden, at det ikke hænger sammen økonomisk, forklarer Jesper Lodberg, som er driftsleder på vandværket.

Han fortæller, at prisen for vandværkets strømforbrug steg næsten 100.000 kroner sidste år, og den regning kan de ikke sende direkte videre til forbrugeren.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.