Ulovligt ålefiskeri ved Nexø

Ulovligt ålefiskeri ved Nexø
Foto: Fiskeristyrelsen
NOTITS | 8. JUL 2024 • 07:06
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
8. JUL 2024 • 07:06

I sidste uge opdagede Fiskerikontrollen under en kontrolsejlads nogle diskrete flåd lige udenfor havnen i Nexø. En nærmere undersøgelse afslørede 25 dobbelte kasteruser, som var udsat ulovligt. Det er nemlig forbud for fritids- og lystfiskere at fiske ål med ruse fra 10. maj til 31. juli.

Det fortæller DR Bornholm.

– Der var ingen flag på, som man skal. Når man fisker med ruser eller med garn, skal man have bøjer med flag på. De her var bare afmærket med nogle små flydere, og det siger mig, at det var bevidst, og at man prøvede at skjule sit ulovligt rusefiskeri, siger vicefiskeriinspektør Steen Majland fra Fiskerikontrollen til regionalradioen.

Fundet af en så stor mængde åleruser på et så lille område hører heldigvis til sjældenhederne på Bornholm, skriver Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse. Her fremgår det, at styrelsens medarbejdere bjærgede de 25 ulovlige åleruser, der indeholdt ål og enkelte små torsk, som alle blev genudsat.

Fiskerikontrollen konfiskerede ruserne, som var uden identifikationsmærker. Hvis ejeren henvender sig til kontrollen, vanker der en bøde på 10.000 kroner, ligesom vedkommende risikerer at miste sit fisketegn i en periode.